Podeli:
Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza je za dvonedeljni list "Bazar" govorio svom poslovanju, navodima o korupciji u srpskom fudbalu i savetu koji je dobio od Dragana Džajića

Kokeza je preneo i svoja iskustva sa lečenja od koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

“Nisam bio na respiratoru, bio sam na kiseoniku prva tri, četiri dana. To mi je bilo najteže, a što se tiče glavobolje, temperature, stomačnih problema, zujanja u ušima, nije vam lako, ali nije toliko ni strašno. Ono od čega vas je strah to su pluća i borba za vazduh. Kad ne možete da uzmete vazduh, onda se uplašite. Tih prvih dana pomagao mi je kiseonik, kao i razgovori sa sestrama i doktorima koji su bili fantastični. Veliku podršku sam imao u doktorki Aleksandri Radovanović Spurnić sa Infektivne klinije, koja mi je i otkrila da imam koronavirus, a posle, za vreme oporavka, pomagala savetima”, naveo je Kokeza.

Na pitanje o korupciji u fudbalu rekao je da je “suštinski to sve demagogija”.

“Sve se svodi na kafanske priče da je negde neko nešto uradio. Još nisam čuo za konkretan primer, nemamo konkretne slučajeve da je dokazano da je neko uzeo novac za nešto. U nekoliko slučajeva su podnete krivične prijave, ali to realno ne znači ništa. Sud je jedini merodavan, ali takvih presuda nemamo”.

Na konstataciju da je u medijima često predstavljan kao tajkun koji ima monopol nad IT sektorom u Srbiji, rekao je da su “njegove finansije potpuno transparentne”.

Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

“O svim firmama koje sam imao postoje podaci i tragovi. Još kao klinac od 18 godina počeo sam da otvaram kioske i maloprodajne objekte i tako sve do 1999. godine kad sam sa prijateljem Zdravkom Rajačićem lansirao proizvod pod nazivom ‘Lavlja kandža’ ili ‘Zeder’. U to vreme u Srbiji su se dosta krali automobili, a mi smo zahvaljujući tom našem proizvodu sprečili mnogo krađa i zaradili ozbiljan novac. Posle sam menjao delatnosti u biznisu, od IT sektora do fabrike nameštaja, ugostiteljstva i hotelijerstva… Novac koji imam zaradio sam isključivo preko poslovanja svojih firmi. Moram da kažem da firme koje su u mom vlasništvu od 1995. godine do danas skoro uopšte nisu poslovale sa državom, nego sa privatnim sektorom, što takođe može da se proveri. Za svaki dinar i evro koji imam platio sam porez, što ne mogu da kažem za one koji su me optuživali. Nisam tajkun, privatnik sam pune 24 godine, a to je dovoljno vremena da neko ko ima osećaj za biznis i ume da povlači dobre poslovne poteze, zaradi dosta novca. Nisam se obogatio preko noći, a pogotovo ne preko državnih firmi i institucija s kojima nikad nisam poslovao”.

Ističući svoj “miran temperament”, navodi da se najviše iznervira kad gleda utakmice reprezentacije Srbije.

“To je jako stresno i emotivno doživljavam. Pred utakmicu moram da popijem tabletu za smirenje, to me je naučio Dragan Džajić”.

Kokeza je izjavio i da nije oženjen, da nikad to nije bio, ali da ima dvoje dece sa kojima se redovno viđa i druži,  autorku intervjua je zanimalo da li mu kao “moćnom muškarcu” više prilaze žene ili neprijatelji.

“I jedno i drugo”, zaključio je Kokeza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar