Podeli:
Foto: EPA-EFE/Owen Humphreys

Liverpul je objavio izgled novih dresova za sezonu 2020-2021, čiji će od sada ekskluzivni proizvođač biti kompanija "Najk".

Zanimljivo da je ovo prvi put u istoriji Liverpula da će nositi opremu ove američke kompanije, koja je tokom istorije, bar u nekom periodu, snabdevala sve najbogatije i najtrofejnije engleske fudbalske klubove (Mančester junajted, Mančester siti, Čelsi, Totenhem, Aston Vila, Arsenal, Everton), ali nikada i klub sa Enflida.

PROČITAJTE JOŠ

Od 1973. kada se na dresovima prvi put pojavio logo tehničkog sponzora, pa sve do 1984. kompanija “Umbro” je oblačila aktuelnog šampiona Premijer lige, koji je potom do 1996. godine nosio opremu “Adidas”.

“Ribok” je zatim deset godina bio zvanični snabdevač opreme “redsa”, koji su se vratili u dresove “Adidas” 2006. godine, odnosno godinu dana pošto je ta nemačka kompanija postala vlasnik američke.

Novu promenu tehničkog sponzora Liverpul je napravio 2012. godine kada se obukao u dresove “Vorior sporta”, da bi “Nju Balans”, vlasnik kompanije iz Mičigena, tri godine kasnije odlučio da na opremu “crvenih” stavi svoj logo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar