Podeli:
Miodrag Božović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Miodarag Božović, iskusni strateg koji trenutno radi u Rusiji, prinudnu pauzu usled koronavirusa provodi u Srbiji, a tokom boravka u Beogradu osvrnuo se na aktuelnu situaciju u klubu sa kojim je pre četiri sezone osvojio superligašku titulu.

“Crvena zvezda je jedan od najvećih klubova koji sam trenirao i normalno je da gledam šta se dešava, kao i da se nerviram i navijam. Drago mi je što je sada Zvezdin trener Dejan Stanković. On je jednа od legendi kluba i siguran sam da će ljudi koji vode klub imati strpeljenja da mu pruže šansu da nešto napravi. Iz prostog razloga što je došao u jednom momentu kada Zvezda menja ekipu i, na neki način, strategiju”, istakao je Božović.

PROČITAJTE JOŠ

Aktuelni trener Krila Sovjetov, ipak, smatra da će još mnogo vremena proći dok neko dostigne njegovog naslednika na klupi šampiona Srbije.

“Mislim da je Katai posle Dejana Savićevića i Dragana Stojkovića jedan od najvećih igrača koje sam video na terenu i sa kojim sam radio. Zaslužuje da bude u bilo kom izboru zvezdinih navijača. Vladan Milojević je napravio veliki uspeh, i on je, posle generacije iz 1991. godine koja je bila prvak Evrope i sveta, ostvario najveći rezultat. Ne mogu da tvrdim, ali mislim da će se još dugo čekati da se pojavi trener kao što je Milojević”.

Božović je opisao i kako gleda na celokupnu situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa.

“Mi smo treneri i ponekad imamo pauze zato što ne radimo, tačnije nemamo posla i period bez obaveza nam teško pada. U svemu što se dešavalo sa koronavirusom najteže pada što, u takvoj situaciji, ne možete da vidite svoje najbliže, decu, roditelje. Što se tiče fudbala on se polako vraća, i vratiće se. Niko ne može da kaže šta će biti posle ove pauze zato što je ovo situacija u kojoj niko nema iskustva, prvi put nam se dešava. Objektivno, ja kao trener, ne znam ni kako ćemo se pripremati jer nikada nije bila ovako duga pauza”.

Nekadašnji Zvezdin strateg osvrnuo se i na sadašnji sastav Crvene zvezde u kojem su pojedini igrači u čije se kvalitete uverio još dok je vodio tim iz Ljutice Bogdana.

“Gavrića mnogo manje poznajem od Nikolića. Velja je vrlo talentovan igrač i objektivno nisam očekivao da će brzo pokazati šta sve može. Ovo što je sada odigrao u nekoliko utakmica u crveno-belom dresu, pokazuje da ima određeni kvalitet. U Zvezdi ima mnogo kvalitetnih igrača i prema mom mišljenju, Borjan je broj jedan”, podvukao je Božović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar