Foto: EPA-EFE/Andy Rain

Fudbaleri Engleske i Škotske odigrali su nerešeno, 0:0, u meču 2. kola D grupe Evropskog prvenstva u fudbalu.

Prvi su pripretili Škoti, i to preko Klarka u 4. minutu, potom je Rajs naterao Maršala na intervenciju, a prva ozbiljnija prilika viđena je u 11. minutu, kada je Stons nakon centaršuta Maunta šutirao glavom, ali je lopta završila na stativi.

Gde gledati EURO 2020

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (Promo)

Nije bilo uzbuđenja u narednih dvadesetak minuta, ekipe su uglavnom pokušavale da nadmudre jedna drugu, ali je sve ostajalo na sredini terena, sve dok O’Donel u 30. minutu nije zahvatio loptu na volej i naterao Pikforda da se izvije kako bi sprečio da lopta završi iza njegovih leđa.

U 44. minutu Adams je probao sa distance, Mings je bio odličan, izblokirao taj šut, pa je nakon prvih 45 minuta rezultat bio 0:0.

Engleska je u drugo poluvreme ušla sa namerom da što pre povede, ali je Robertson sprečio da lopta stigne do Fodena, a u nastavku akcije Maunt je uputio veoma snažan šut koji je Maršal uspeo krajnjim naporom da odbrani.

PROČITAJTE JOŠ...

U 55. minutu nakon akcije Fodena i Kejna šutirao je Džejms, ali je lopta otišla visoko preko gola, dok je dva minuta kasnije Adams očajno reagovao nakon odbitka Dajksa, Englezi su imali vremena da se vrate i njegovu neodlučnost iskoriste da otklone opasnost.

Ni u 62. minutu nije bilo promene, pošto je Dajks uhvatio loptu na poluvolej, šutirao odlično, Pikford je već bio savladan, ali se Džejms skokom našao na pravom mestu i loptu izbacio nazad u polje.

U 74. minut uponovo su Škoti pripretili, preko Adamsa, koji je uhvatio volej na nekoliko metara iskosa od gola, ali je lopta otišla visoko preko gola. Na deset minuta pre kraja Rašford je tražio penal nakon duela sa Robertsonom, ali je Lahoz samo odmahnuo rukom, a poslednju šansu na meču imala je Engleska u 90. minutu, kada je došlo do karambola pred golom Škotske, ali je lopta ostala van mreže.

Na kraju, remi koji Škotima donosi nadu da će protiv Hrvatske moći do čuda, a Englezima priliku da se otrezne jer su zastali na drugoj prepreci na prvenstvu.

Engleska – Škotska

Stadion: Vembli; Sudija: Antonio Lahoz; Gledalaca: Oko 22.000

Engleska: Pikford, Džejms, Stons, Mings, Šo, Rajs, Filips, Foden (od 63. Griliš), Maunt, Sterling, Kejn (od 74. Rašford)

Škotska: Maršal, Tirni, Hejnli, Mektomini, Robertson, Mekgregor, Gilmor (od 74. Armstrong), Mekgin, O’Donel, Adams (od 86. Nisbet), Dajks

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar