Žujović: Ovo je vreme neophodne solidarnosti među ljudima

Emisije 31. mar. 202122:25
Podeli:
pregled dana,
Dr Dejan Žujović Foto: Newsmax Adria

Pulmolog Dejan Žujović gostovao je večeras u emisiji NewsMax Adria "Pregled dana". On je komentarisao aktuelno stanje sa koronavirusom u Srbiji i istakao da je situacija vrlo alarmantna. On smatra da je ovo vreme kada nam je neophodna solidarnost, a da proces vakcinacije treba da posmatramo kao "javno dobro".

Doktor Predrag Kon nedavno je rekao „da je kriva zaravnjena“ i da je zabeležena „stabilizacija na visokom nivou“. S druge strane, direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević danas je izjavila da je ta bolnica puna i „da su trenutno najteži trenuci od početka pandemije“.

Žujović kaže da Konove tvrdnje nemaju pokriće, a da obraćanje direktorke Batjnice pokazuje u kakvoj se situaciji nalazimo.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ovo nam samo pokazuje da bolnica ne može da bude rešenje za ovu situaciju. Ona može samo da pomogne da imamo gde da smestimo bolesnu osobu. Malo se čudim izjavama kolege Kona, malo je cinično kad tako nešto kaže“.

Kada je reč o otvaranju kafića, Žujović navodi da je to veliki problem i nikako ne bi trebalo da se dešava.

„Mislim da bi trebalo prvo da ne dozvoljavamo boravak u baštama kafića. Ugostitelji se sada izvlače iz te situacije tako što postavljaju štandove za piće“.

Ipak, ugostitelji se nalaze u teškoj situaciji, jer nemaju načina da zarađuju za život, a stalne varijacije mera protiv koronavirusa im ne ukazuju kada će krenuti s nesmetanim radom.

„Ovo društvo ne boluje od solidarnosti, mnogo ljudi je ostalo bez ikakvog izvora prihoda, oni postaju socijalni slučajevi“.

Žujović kaže da vakcinaciju „treba da gledamo kao javno dobro“ i da „je ovo vreme neophodne solidarnosti među ljudima“.

Pogledajte gostovanje Dejana Žujovića u emisiji NewsMax Adria „Pregled dana“:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar