Vladimir Joković: Neka premijer kaže kako će SNP glasati i mi ćemo tako glasati

Emisije 23. jan. 202200:54
Podeli:
Vladimir Joković, SNP, Crna Gora, gost, emisija Pregled dana Newsmax Adria
Vladimir Joković Foto: Newsmax Adria

Nakon jučerašnjeg razgovora sa premijerom Crne Gore, Pregled dana i večeras ostaje u Podgorici gde novinarka Žana Bulajić traga za odgovorima na pitanja: Ko je spreman da sa Dritanom Abazovićem pravi neku novu manjinsku vladu, a ko je za vandredne izbore kojima teži Zdravko Krivokapić?

Socijalistička narodna partija (SNP), stranka koja je 2020. godine podržala izbor vlade Zdravka Krivokapića, mogla bi u novoj političkoj krizi u Crnoj Gori da ima veoma značajnu ulogu. Oni su u decembru potpisali sporazum o saradnji sa Građanskim pokretom URA, Savezom građana CIVIS i partijama manjine o tome kako da se odblokiraju evropske integracije i kako da se nastavi sa reformom pravosuđa.

O tome kako će se SNP izjašnjavati, kao i o daljim koracima, za večerašnji Pregled dana govorio je predsednik SNP-a Vladimir Joković.

„Ovde je izuzetno teško zauzeti stav. Ako bismo mi sad zauzeli stav da ćemo podržati vladu, a u međuvremenu se smeni skupština, biće uskraćena podrška vladi. Ako bimo glasali protiv vlade, a nakon toga se smeni skupština, opet je besmisleno. Suština je jedna: SNP ne želi da bude taj koji će promeniti volju građana 30. avgusta“, kazao je Joković.

Prrma njemu, neki crnogorski političari koriste "Volju građana" da time brane svoje pozicije do drugi "želi da DPS nikad ne dođe na vlast".

PROČITAJTE JOŠ:

On kaže da je ključno bilo da se potpiše Temeljni ugovor.

"Zašto to nije urađeno - to je pitanje za premijera", dodaje Joković.

Na pitanje kome je SNP bliži - Krivokapiću ili Abazoviću - predsednik SNP-a odgovara da je Krivokapić izgubio njihovu podršku kada nije potpisao Temeljni ugovor i sačuvao svetinje, zbog čega su ga, kako kaže Joković, podržali i doveli kao "totalnog anonimusa političkog".

"Niko iz SNP-a neće biti taj 41. poslanik koji će srušiti Krivokapića. Potpuno nezadovoljni sa njim, mi kažemo neka premijer kaže kako će SNP glasati. Ako treba da podržimo, mi ćemo ga podržati. Ako treba da budemo uzdržani, bićemo uzdržani. Ako treba da budemo za interpelaciju o smeni, bićemo i to. Na raspolaganju smo premijeru jer mi poštujemo reč i nećemo da rušimo volju građana koju je najviše srušio ovaj ovakav premijer", otkrio je stav SNP-a njen predsednik Vladimir Joković za Pregled dana.

Cele gostovanje možete pogledati ovde:

 

****

Bonus video: Premijer Krivokapić za Pregled dana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar