Foto: Nova S

Gosti večerašnje emisije "Među nama" bili su Vesna Pešić sociološkinja i Aleksandar Olenik advokat, a sa novinarkom i voditeljkom Radom Đurić razgovarali su o nevidljivim državnim neprijateljima.

Rada Đurić je na samom početku emisije podsetila da danas možete biti uhapšeni ukoliko nešto napišete na društvenoj mreži Tviter, a Vesu Pešić je upitala dokle je stigao njen slučaj, kada je pozvana da se javi policiji zbog tvita koji je napisala.

„Nije stigao nigde. To se završilo tada tom izjavom. Ja sam posle tog tvita dobila poziv. Nisam ni znala gde idem. Išla sam u neke velike zgrade tamo kod Ade Ciganlije, pa su mi posle rekli da to nije ta obična policija. Pošla sam sam sa mojim advokataom, za svaki slučaj. Primio me je jedan policajac ili inspektor, a ne tužilaštvo. Pa me je ispitivao povodom tog mog tvita, šta sam ja to rekla i ja sam mu kazala da ja nisam imala nikakvu nameru, i da to što sam napisala ‘pucaću u glavu’, je u pitanju bila moja glava i da je to razumeo svako ko je čitao taj moj tvit. Dakle, ne u Vučićevu glavu, nego u svoju glavu. Tako je on meni postavio nekoliko pitanja, ja sam mu objasnila sve to, potpisala sam taj zapisnik i posle toga me više nikada niko nije zvao“, rekla je Vesna Pešić i dodala „da je nejasan strah koji postoji u samom Vučiću, oko njegove bezbednosti“.

„Nije to od juče. On je još 2013. godine počeo da pita ‘ko me ruši’. Ja sam tada pisala jedan tekst o tome“, istakala je Pešić i dodala:

„Sada neki gospodin Simić, neku opskurnu organizaciju vodi i predlaže novo krivično delo. Ja sam potpuno pala u nesvest, da ne sme da se ugrožava psihički integritet i spokoj Vučićeve porodice. Pa čekajte, to je potpuno neverovatno. Šta znači psihički integritet?“ upitala je Vesna Pešić i nagalsila da je u pitanju opsesija, koje ne dolazi od nas, već od druge strane.

Aleksandar Olenik je rekao da trenutno zastupa ženu koja je osumnjičena da je pretila smrću predsedniku države.

„Fascinatno je koliko je sadašnja vlast fokusirana na Tviter posebno i fascinantna je količina zloupotrebe suda i tužilaštva koja se sporovodi u tom smislu, da se uplaše ljudi koji su na Tviteru“, rekao je između ostalog Olenik.

O čemu su još govorili gosti emisije „Među nama“, pogledajte u video snimku:

Komentari

Svi komentari (0)