Vuk Velebit Medju nama
Vuk Velebit Foto:Ivan Dinić/Nova S

Analitičar i politikolog Vuk Velebit bio je gost emisije "Među nama". Sa voditeljem Danilom Mašojevićem razgovarao je o dijalogu vlasti i opozicije. On je istakao da vlast nije spremna da iskreno pregovara, ali da deo odgovornosti za lošu situaciju u zemlji snose i opozicioni lideri.

Velebit je rekao da je dijalog neophodna stvar kako bi se rešili problemi na relaciji vlasti i opozicije, te istakao da je rešenje u institucijama i povratku razgovora u te tokove.

„Ako nemate dijalog u Skupštini, institucijama, televiziji, onda se dešavaju stvari poput ove da je u Novom Sadu napadnut voditelj ili primer napada na Borka Stefanovića pre tri godine. Tu onda imate veliko nezadovoljstvo, koje nemate gde da artikulišete, pa se tako stvara nasilje. Onda mi nismo sposobni da pričamo, nego urlamo jedni na drugi. To se najbolje može videti na primeru našeg ponašanja u saobraćaju ili prodavnici“, rekao je Velebit.

Politikolog je istakao da on od dijaloga ne očekuje ništa i dodaje da su i svi prethodni propalil

„Znamo kako su se dijalozi ranije završili. Vlast vodi dijalog tako što kaže danas mi smo za dijalog, hoćemo da razgovaramo sa svima, a onda vam sutradan na naslovnim stranama tabloida crtaju metu. To crtanje meta dolazi i iz državnog vrha. Jednostavno, mislim da stvari neće ići na bolje sa ovako neiskrenim stavovima vlasti“, podvukao je Velebit.

On je dodao da odgovornost za ovakvo stanje snosi i opozicija.

„Šta ste vi uradili da smenite vlast koja sada vlada već devet godina? Saša Janković je na predsedničkim izborima 2017. godine imao oko 16 odsto glasova, gde su sada ti glasovi? Mislim da se najveći broj glasača zapravo nalazi između vlasti i opozicije. Oni neće da glasaju za Vučića, ali neće ni da podrže opoziciju. Građani žele optimizam, da vide osmeh. Stanje jeste loše, ali hajde da pričamo o tome kako da za pet godina bude bolje“, rekao je Velebit.

O čemu je još govorio Vuk Velebit pogledajte u video prilogu:

 

 

Komentari

Svi komentari (0)