„Uzrok urušavanja zgrada – nemanje odogovrnosti za sve što se gradi“

Emisije 22. jul. 202100:29
Podeli:
Ljubica Slavković Foto: Newsmax Adria

Grad Beograd će srušiti zgradu u Vidovdanskoj ulici i izgradiće u roku od godina novu, na istom mestu, a vlasnici stanova dobiće u toj novoj zgradi stanove iste kvadrature. To je danas obećao zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić. Ovaj poslednji slučaj urušavanja zbog gradnje na susednoj parceli, samo je pojačao postojeću debatu i priču o tome šta se sve, kako i zašto gradi po Beogradu poslednjih godina. O tome je u "Pregledu dana" Goran Dimitrijević razgovarao sa Ljubicom Slavković, urbanistikinjom.

Slavković je na početku rekla da se ovih dana jako puno govori o tome šta je uzrok urušavanja, ali da nju kao građanku ne zanima ko je investotor i šta se u tom konkretnom slučaju desilo, već je zanima da li institucije rade svoj posao.

„To je zapravo glavni problem. Institucije su te koje su odogovrne da procedure budu ispoštovane i da, kada to nije slučaj, neko za to odgovara“, rekla je između ostalog Slavković i dodala:

„Ja bih rekla da je uzrok ovog urušavanja jedna tradicija nemanja odogovornosti za sve što se, pre svega, gradi po Beogradu“.

Pogledajte celo gostovanje:

BONUS VIDEO: Bizaran balon u obliku ljudske glave u Japanu

Komentari

Vaš komentar