Foto: Ivan Dinić/Nova S

U ovonedeljnom izdanju emisije "Utisak nedelje" autorke Olje Bećković mogli ste da gledate diskusiju profesorke Pravnog fakulteta u penziji Vesne Rakić Vodinelić, profesorke Ekonomskog fakulteta Danice Popović i advokata Vladimira Gajića.

U emisiji je bilo reči o udaljavanju profesorke Danice Popović sa jednog od tri predmeta koje predaje na Ekonomskom fakultetu jer je navodno „plagirala rad svog kolege“, skandaloznom ugovoru između Telekoma i Telenora o uništavanju SBB i najnovijem hapšenju Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velje Nevolje i još 20 pripadnika njegove kriminalne grupe.

Udaljavanje profesorke Danice Popović je politička osveta koja je inspirisana, pre svega, plagijatom doktorata Siniše Malog, ocenila je Vesna Rakić Vodinelić.

„Profesorka treba da bude isto kao Siniša Mali. Dakle, ako sam ja plagijator onda ćete i vi profesorka Popović biti plagijator” rekla je Vesna Rakić Vodinelić i dodala da sada zbog jednog akta koji je, kako kaže, u najgorem slučaju jedan profesorkin nemar jer je knjiga otišla u štampu bez oba imena oba prevodioca, “ona treba da bude isto što i Siniša Mali“.

Još jedna stvar koja je interesantna, dodala je Rakić Vodinelić, sva ta univerzitetska akta ne pominju prevode kao one radove o kojima se u takvim postupcima vodi računa, jer prevod nije naučno istraživački rad.

Profesorka Danica Popović kaže da ima utisak da taj proces ima političku pozadinu i da Vučiću „dugo smeta komentarima“.

Popović je naglasila da neće odustati i da će sve one čija su imena vezana za tu političku pozadinu tužiti na raznim nivoima i pokazati svima da ne mogu da pobede.

Gajić je ukazao da živimo u jednopartijskoj državi, a glavni potresi koji mogu da zaljujaju režim su potresi koji se dešavaju unutar jednopartijskog aparata.

„Sve što se danas dešava, ove afere koje potresaju vlast su rezultat činjenica da je ‘lonac’ počeo da puca jer raste državno-mafijaški klan predsednika, mnogi pojedinci bivaju sve jači, moćniji, prave svoje organizacije tako da su to glavni događaji“, rekao je Gajić.

Pogledajte celu emisiju:

Komentari

Svi komentari (1)