Stojanović: Zabrane o gondoli inspirišu Vučića

Emisije 19. jan. 202119:56
Podeli:
Foto: NOVA S

Sve zabrane u vezi gondole na Kalemegdanu upravo inspirišu predsednika Aleksandra Vučića da daje izjave da ga ništa neće sprečiti u njenoj izgradnji, rekla je u emisiji "Među nama" istoričarka Dubravka Stojanović, komentarišući najnoviju izjavu Vučićeve savetnice.

Na pitanje da li izjava savetnice predsednika Srbije Suzane Vasiljević da se Vučić raduje gondoli na Kalemegdanu i da ga u tome niko neće sprečiti znači da će se gondola graditi uprkos svemu i uprkos svima, Stojanović kaže da je to „glavni govor vlasti“.

„To je način na koji ova vlast govori, dakle da za nju nema prepreka, da je odluka jednog čoveka iznad odluke Upravnog suda koji je obustavio izgradnju gondole, taj glas jednog čoveka je iznad svih stručnih mišljenja, pa i Evrope Nostre koji je na sam nagoveštaj ove ideje Kalemegdan svrstao na listu sedam najugroženijih spomenika Evrope. Prema tome, to ništa ne vredi“, rekla je ona.

Ja čak, naprotiv, mislim da sve te zabrane upravo inspirišu predsednika da daje ovakve izjave da ga ništa neće sprečiti, naglasila je Stojanović, dodajući da ima utisak da što je otpor veći to je i njegovo uživanje na neki način veće.

„To je tragedija, ne treba govoriti šta znači uništiti deo trvdjave. To znači podizanje vrlo visokog zida iznad Kalemegdana od 17 metara gde bi se u tu gondolu ulazilo i time bi pogled na reku i Ušće bio potpuno zatvoren“, naglasila je Stojanović.

O čemu je još govorila Dubravka Stojanović možete pogledati u video prilogu:

Komentari

Vaš komentar