Vladimir Obradović Foto: Newsmax Adria

Bio je na Evroprajdu, bio je na molebanu, bio je u Skupštini na posebnoj sednici o Kosovu. Zvuči kao idealan sagovornik na goruće teme, gost večerašnje emisije "Pregled dana" bio je narodni poslanik i profesor Fakulteta organizacionih nauka Vladimir Obradović.

Obućina ga je na samom početku pitala kako se proveo na Evroprajdu, na kojem je sinoć bio sa suprugom i troje dece, kao i da li se osećao bezbedno.

„Bilo je loše vreme, što je bila otežavajuća okolnost. Osećao sam se bezbedno, inače ne bih išao sa troje male dece. I moram ovom prilikom da kažem da je MUP zaista odradio dobar posao i zahvaljujem im se na tome. Žao mi je što je bilo povređenih. Zaista su profesionalno obezbedili skup, i tokom šetnje nije bilo ni najmanjih čarki, incidenata ili nečega što bi ugrozilo bezbednost učesnika,“ kazao je na početku Obradović, dodajući da mu nije smetalo to što je menjana trasa šetnje.

„Više mi je smetalo to što sam imao osećaj da šetamo kroz neki rezervat, gde smo ograđeni, obezbeđeni. Nema ni izlaska, ni ulaska. I to stvara jedan osećaj teskobe i nedovoljne slobode. I nadam se da će se to u godinama pred nama promeniti.“

Ceo razgovor sa profesorom Obradovićem pogledajte u videu ispod:

****

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)