Problemi u domu za stara lica Olga 1 u Zemunu  

Emisije 10. mar. 202120:13
Podeli:
Foto: Nova S

Zamislite ovo: imate kuću, izdate je, a onda posle nekoliko godina stanar prestane da vam plaća kiriju i račune i ne dozvoljava vam da u nju uđete. Upravo to se dogodilo Ranku Miliću, koji je pre 6 izdao svoju kuću ženi koja je tamo otvorila dom za stare i sada je kako tvrdi žrtva sopstvene naivnosti, ali i instutucija.

Autorka: Nataša Jovanović

Ovo je Rankova kuća, a već dve godine u nju, kako tvrdi, ne može da uđe. Žena kojoj je kuću izdao otvorila je ovde dom za stara lica, a s njom Ranko ima mnogo neraščišćenih računa…

A gde je gazdarica? Trenutno nije tu.

„Verujte ne znam šta više da radim. ovo nema nigde na svetu ovako, dve godine ja gazdaricu ne mogu da vidim. Je l’ vi nemate ključ od ove kapije? ja sam imao ključeve ona je zamenila ključeve, zamenila je ovo stavljena ova kako bi bilo zatvoreno“ kaže Ranko Milić.

Ranko je naime, pre 6 godina kuću izdao. Ovde je otvoren starački dom, a vlasnica doma, po njegovim tvrdnjama prestala je da plaća račune.

Foto: Nova S

„Za struju i vodu oko 3 miliona dinara duguje a za kiriju 14 meseci nije platila nijedan jedini dinar“ kaže Milić i dodaje:

„Ona je izmirivala obaveze 2 godine obaveze za kiriju i ja dobijam posle dve godine izvršitelje gde mi se pleni kuća, da mi se kuća prodaje, stiže mi račun od distribucije na 1 800 000 dinara“.

Da ne bi ostao bez kuće, dug za struju platio je sam, kaže. Kada dođe po kiriju, najčešće ko danas, poljubi kapiju.

Vlasnica doma nama se javila na telefon i uputila nas na advokata, koji nam je poslao pisani odgovor i dokaze da je bilo više uplata na račun Milića i da je Milić više puna onemogućio rad ovog doma, tražeći da se isključe struja i voda. I sa jedne i sa druge strane usledile su tužbe, a ovaj problem rešavaće sud.

„Ja verujem da sud mora doneti presudu u korist mene, ali koju ja imam korist od toga kad je dom u blokadi već 2, 2 i po godine“ ističe Milić.

Kako ovde piše dom ima licencu ministasrtva za rad, ali nam iz tog ministasrtva nisu odgovorili kako su je izdali kao ni da li su upoznati sa ovim slučajem.

Komentari

Vaš komentar