Predojević: CDU izgubila više poena nego što se to očekivalo

Emisije 26. sep. 202122:53
Podeli:
GOST Bojan Predojević FORUM SRBIJA-NEMAČKA
Foto: NewsMaxAdria

Bojan Predojević, predsednik UO Foruma Srbija - Nemačka bio je večerašnji gost Pregleda dana na Newsmax Adria sa kojim je novinarka Jelena Obućina razgovarala o prvim preliminarnim rezultatima izbora u Nemačkoj.

Predojević je izjavio da nije iznenađen rezultatima izbora u Nemačkoj, jer se ovaj tok izbora već najavljivao nedeljama i mesecima unazad, da će biti gusta trka između SDP I CDU.

„Ono što možda iznenađuje jeste da je Hrišćansko-demokratska unija Angele Merkel izgubila više poena nego što se to preliminarno očekivalo. Ovaj rezultat je očekivan i videćemo kakve će biti koalicione mogućnosti različitih partija“, rekao je Predojević.

Dodao je i da ga ne bi iznenadila „velika koalicija“ jer je ona pokazala u dva uzastopna mandata Angele Merkel da je izuzetno stabilna koalicija.

„Nema većeg srednjeg puta od koalicije dve najveće partije. Jedan dodatak liberala ili zelenih bi bio jedan novum. Nemačkim biračima odgovara status kvo. Angela Merkel, svi znamo, je najmoćnija žena u svetu koja je uspela od Nemačke da napravi globalnu silu. Ona je uvek to bila u ekonomskom smislu bila, ali pod komandom Merkel poslednjih godina ona je to svakako i u političkom smislu“, rekao je između ostalog Predojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar