Politička odgovornost zbog žurki u Jagodini

Emisije 20. apr. 202119:57
Podeli:
Foto: Nova S

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiraće danas predmet povodom navoda iznetih na konferenciji Marinike Tepić da je Dragan Marković Palma podvodio maloletnice u hotelima u Jagodini. Hoće li i može li biti političke odgovornosti nakon otvaranja slučaja u Jagodini?

Hoće li Vlada pasti? I šta će biti sa Skupštinom čiji je predsednik označen kao učesnik žurki na kojima su maloletnice navodno seksualno iskorišćavane, a jedan od poslanika kao njihov organizator? Ili će možda neko samoinicijativno podneti ostavku? Sve smo to pokušali da saznamo, pre svega, od samog Ivice Dačića, ali je on uspeo da se kroz holove parlamenta provuče tako da ni slučajno ne naiđe na naše kamere. Doduše, verovatno bismo od njega čuli isto što i od onih kojima predsedava.

Poslanici Janko Langura, Nebojša Bakarac, Marko Atlagić, Luka Kebara, Milovan Drecun, nisu hteli da odgovaraju na pitanja novinara TV Nova S.

Kako vidite jučerašnje navode Marinike Tepić, da li će to ugroziti (rad Vlade i Skupštine)?

„Ne gledam na navode Marinike Tepić. Gledam navode ozbiljnih političara“, rekao je narodni poslanik Đorđe Milićević iz SPS.

Tek jedan poslanik usudio se da se pred našom kamerom zaustavi.

Aleksandar Jovanović Foto: Nova S

„Ono što jeste sigurno je da je ova situacija poprilično neprijatna za sve nas, ono što ja ne bih voleo lično je da se bilo ko na svetu sakriva iza svoje funkcije i da svako ko je za nešto kriv treba da odgovara za svoje postupke, ali i da svako ko je za nešto krivo optužen treba da nađe satisfakciju i da taj neko, ko ga je krivo optužio, odgovara za te postupke“, kaže Aleksandar Jovanović, poslanik Grupe PUPS – „Tri P“.

Ono o čemu javnost bruji, parlament izgleda ignoriše. Osim jedne poslanice, upravo iz partije Dragana Markovića Palme.

„Moje pitanje i za tužilaštvo i za pravosuđe i za javnost – do kada će se tolerisati situacija da svako može i za bilo koga da iznese najprizemnije i najgnusnije laži, a da pritom ne odgovara. Ovo je ujedno i zahtev i policiji i tužilaštvu i pravosuđu da u najkraćem roku razmotre sve sa najogavnije konferencije za novinare u istoriji Srbije. Tom konferencijom nije bačena ljaga samo na Markovića, nego na nas sve žene njegove saradnice“, rekla je Marija Jevđić, poslanica Jedinstvene Srbije.

U društvu Dačića, Palme i maloletnica navodno su se našli i prvi čovek Koridora Aleksandar Antić, koji nije odgovarao na naše pozive, ali i prvi čovek Prve televizije – Srđan Milovanović. Na pitanje da li je u svemu učestvovao i očekuje li poziv tužilaštva, Milovanović odgovara:

„Jesu li same optužbe dovoljne da neko siđe sa funkcije? U Evropi i svetu bilo je primera da su političari povezani sa seksualnim skandalima nakon njih praktično bili prinuđeni da završe karijere, pa je sličan slučaj bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, odnonso, nadaleko poznatih bunga bunga žurki“.

Željko Pantelić Foto: Nova S

„Novija istorija je praktično zasnovana na brojnim seks skandalima, i kao što je govorio Henri Kisindžer vlast je najjači afrodizijak…“, kaže novinar Željko Pantelić.

On je kao primer naveo Dominika Štrosa Kana koji je već bio viđen za predsednika Francuske i koji bi praktično pobedio bez problema na izborima i onda izbio je skandal sa sobaricom i oralnim seksom zbog čega je Štros Kan bio prinuđen da se povuče sa čela MMF-a i odustane od trke za predsednika Francuske gde je bio apsolutni favorit.

Ali zato u Srbiji, barem za sada, nema te afere zbog koje bi se neko odrekao svoje fotelje.

Ceo prilog u emisiji „Među nama“ TV Nova S novinara Marka Novičića možete pogledati ovde:

Komentari

Vaš komentar