Tepić: Palmine sekretarice sve koordinisale godinama unazad

Emisije 26. apr. 202122:56 > 27. apr. 2021 22:03
Podeli:
Pregled dana
Marinika Tepić Foto:Newsmax Adria

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić davala je danas izjavu u policiji u Jagodini gde je pozvana da da iskaz povodom njenih tvrdnji da Dragan Marković Palma podvodi žene i maloletnice, a večeras je bila gošća emisije "Pregled dana" Newsmax Adria.

Tepić je rekla da su policiju u Jagodini najviše zanimala imena svedoka.

„U jednom momentu sam čak i osetila pritisak, pošto smo se konstantno vraćali na to. Ja sam decidno rekla da postoji najmanje sedam lica koja bi svedočila o pedofili i prostituciji, organizovanoj od strane Dragana Markovića Palme i čitave njegove mreže ljudi. Jer su neposredni svedoci i očevici meni preneli da su njegove sekretarice koordinisdale sva ta dešavanja, godinama unazad. Najmanje deset godina. Rekla sam da bih tih sedmoro ljudi svedočilo, ali pod određenim uslovima. A to su uslovi zaštite“ kazala je potpredsednica Stranke slobode i pravde u vezi izjave koju je danas dala policiji u Jagodini.

Među sedam pomenutih osoba ima žrtvama i očevidaca, kao i osoba koja je bila maloletno lice u vreme kad se to dešavlo, rekla je Tepić.

Ona je još jednom naglasila da će žrtve, ukoliko dobiju zaštitu, svedočiti o nedozvoljenim radnjama na žurkama koje je organizovao prvi čovek Jagodine.

„Sigurna sam da će Dragan Marković Palma sada mnogo više voditi računa šta radi posle svojih svečanih ručkova i putovanja koja već najvaljuje, i da neće moći da bude kako je navikao, jet su svedočenja zaista monstruozna“, rekla je Marinika Tepić.

Policija u Jagodini ovog puta bila korektnija

Tepić je istakla da su se pripadnici MUP u Jagodini danas drugačije ponašali, u odnosu na prethodni put kada je držala konferenciju za medije u ovom gradu, i kada je policija okrenula glavu iako je jedan muškarac pokušavao da je napadne.

„Bili su korektniji, kooperativni. Ja sam njima izričito rekla zbog čega ne mogu da imam povrenja u jagodinsku policiju, zatš što bi verovatno do uveče imena svedoka bila ili u telefonu ili na stoku Dragana Markovića Palme“.

Jelena Obućina upitala je Tepić otkud to da se loše zaštiti svedok, pa da ga Dragan Marković Palma pronađe po džemperu koji je imao odeven, ako je već ideja bila da se ne sazna da je on član Stranke slobode i pravde.

„Njegova je ideja bila da se snimak tako kadrira“ rekla je Tepić.

Na pitanje da li ima razumvanja za 393 žene iz Jagodine koje su je tužile, kao i da li bi opet sve ponovila, Tepić je rekla:

„Naravno da bih sve ponovila. Uslovno rečeno imam razumevanja, zato što imam saznanja da nisu sve to svojevoljno uradile“ kazala je Tepić i nagalsila da su i te žene indirektno dokazale da je ono što je iznela tačno.

„Ako vi mene tužite za izazivanje straha i panike, za nešto što tvrdite da nije tačno, pa kako to što nije tačno, što je laž, izmišljotina, može bilo kome da izazove strah ili paniku, a kamoli stotinama žena u Jagodini“.

Pogledajte celo gostovanje Marinike Tepić u emisiji „Pregled dana“ Newsmax Adria:

Komentari

Vaš komentar