„Opozicija mnogobrojna, ali preslaba, zato se udružujemo“

Emisije 14. dec. 202020:18 > 20:23
Podeli:
Nebojša Zelenović Foto:Nova S

O srpskoj opoziciji između zajedničkog fronta protiv Aleksandra Vučića i međusobnih uslovljavanja u emisiji "Među nama" govori predsednik Pokreta Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Komentarišući današnju  promenu snabdevanja naših građana na severu Kosova strujom jer je više neće dobijati od EPS-a i  nepoznanicu kako će je sada plaćati, Zelenović je rekao da ima utisak da su sada svi iznenađeni što se to desilo.

„Dobro je da znamo da će ljudi na Kosovu imati struju i da svaka roba ima svoju cenu koja treba da se plati, ali imam utisak da o tome niko ništa ne zna. Jako je važno da se zna i da ljude na Kosovu ne možemo posmatrati kao socijalne slučajeve koji su stalno na dotacijama“, istakao je on.

Na konstataciju da smo tokom prethodnih dana mogli da vidimo brojna tumačenja ove situacije i da smo čak od albanskog premijera Edija Rame čuli o čemu se radi, odnosno da je to deo „mini Šengena“ , Zelenović je napomenuo da je zanimljivo da to čujemo od Rame, a ne od srpskog predsednika i premijerke.

„Ovde se ni o čemu ne razgovara, ni o Vašingtonskom sporazumu, ni o ‘malom Šengenu'“, rekao je on.

Na pitanje da li opozicija izbegava temu Kosova, on je rekao da ne izbegava ali da nema priliku gde bi o tome mogla da razgovara.

„Ja želim da se uključim i da vidim šta je na stolu i da svi građani kroz jedan demokratski proces o tome budu upoznati,  da kažemo da li je to dobro za nas i da li mi to želimo“, rekao je Zelenović.

Na konstataciju da je objavljeno da Ujedinjena opozicija neće imati zajedničke izborne uslove sa kojima će izaći pred evropske pregovarače, on je rekao da nije učestvovao na tim razgovorima jer je bio zauzet dešavanjima u Šapcu.

On je rekao da ne vidi tu neki problem jer „mi ovde treba da se zajednički dogovorimo oko toga šta bi mogli da budu zajednički predlozi opozicije“.

„Ionako je opozicija mnogobrojna, ali preslaba i ono što smo počeli da radimo je udruživanje“, rekao je Zelenović, dodajući da predstavnici opozicije razgovaraju i da neće prestati.

O čemu je još govorio Nebojša Zelenović možete pogledati u video prilogu:

 

Komentari

Vaš komentar