Obradović i Stojanović: Ko se boji Grigorija još?

Emisije 04. feb. 202122:11
Podeli:
Foto: Nova S

Zašto je vladika Grigorije ponovo tema? Da li i kome smeta, plaši li ga se vlast i zbog čega u emisiji "Među nama" govore novinar Vukašin Obradović i politikolog Boban Stojanović.

Na pitanje ko se plaši vladike Grigorija, zašto danas i zašto na ovako brutalan način, novinar Vukašin Obradović kaže da ti napadi nikada nisu prestajali već da je samo različit intezitet.

„Ovoga puta imamo konkretne razloge jer se približava izbor patrijarha. To je ona duhovna komponenta ovih napada koji dolaze, a svetovna strana tih napada je da vladika Grigorije, bar u očima vlasti, predstavlja nekog ko bi mogao da bude kohezivni faktor za razdrobljenu opoziciju. I taman kada je vlast mislila da je završila posao i da je razbila opoziciju u nekoliko kolona vladika Grigorije se pojavljuje kao neko ko je neupitan za veliku većinu opozicionih stranaka i ko bi mogao da ih ujedini. Otuda ovi svetovni i duhovni napadi“, ocenio je Obradović.

Na pitanje kako komentariše takav spot o vladici Grigoriju ispod koga nema potpisa i kada nas on asocira na sve spotove koji su kasnije završavali najnesrećnije po srpski narod i ljude koji su stradali, Stojanović kaže da to doživljava „kao nešto normalno i kao svakodnevnicu u kojoj, nažalost, živimo“.

„Ne znam da li ikoga iznenađuje to što je vladika Grigorije gotovo svaki dan na nekoj od naslovnih strana tabloida“, konstatovao je on.

Stojanović je ukazao da je crkva institucija u koju građani imaju najviše poverenja i u tom smislu kada neko svešteno lice, a vlast zna kakav je uticaj imao mitropolit Amfilohije u promenama u Crnoj Gori, onda naravno da će i na nekakvu iole procenu  da on možda ima nekakve političke ambicije da udare svojom najžećom artiljerijom.

Sa druge stane vladika Grigorije je poštovan u onom, građanskom delu Srbije i to je problem za Aleksandra Vučića, ocenjuje Stojanović.

O čemu su još govorili Vukašin Obradović i Boban Stojanović možete pogledati u video prilogu:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar