Meštanin Jadra posle sastanka s Vučićem: Nadamo se da će ispuniti obećanje

Emisije 06. dec. 202108:36
Podeli:
Foto: Printscreen; Borisav Karajčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 12 sati razgovarao sa delom građana doline Jadar i obećao izmene Zakona o eksproprijaciji. Borisav Karajčić iz Gornjih Nedeljica rekao je u emisiji "Probudi se" da postoji zadovoljstvo i da im je na sastanku sa predsednikom obećano da će Zakon biti ili vraćen na staro ili izmenjen.

„Postoji zadovoljstvo i očekujemo i nadamo se da će se ispuniti sva obećanja. Ono što je najbitnije je zakon o eksproprijaciji. Dobili smo obećanje da će Zakon biti ili vraćen na staro ili izmenjen. Meštani su i zadovoljniji i mirniji sada u tom očekivanju i nadamo se da će se to ispuniti. Značilo bi nam da sve ono što nam je obećano bude ispunjeno u kratkom roku“, rekao je Karajčić.

On je naveo da sada može nešto da se promeni, te da im je obećana „zelena agenda koja nosi 10 miliona“.

„Ono što je činjenica je da će zagađenje tek nastati ukoliko dođe do projekta Jadar.  Ovo je odličan korak i mora se razgovarati. Ispred naroda ipak treba stati država. Skoro je bila ministarka Mihajlović. Dođe kod jednog domaćina. Mora da razgovara sa svim građanima i meštanima. Mi očekujemo mnogo“, rekao je Karajčić.

Na konstataciju da je na sastanku sa Vučićem bio samo jedan deo građana, a da je drugi, onaj bučniji, u tom trenutku bio na protestu, Karajčić navodi da im se nema šta zameriti.

„Svi smo mi deo tog mesta, ali nisu imali informaciji. Postoji nepoverenje. U tom razgovoru, nisu našli sebe, misli su da će biti izigrani“, rekao je on i dodao da je kompanija Rio Tinto radila ispod radara.

„Mnogo je nepoznanica i što se tiče njihovog projekta i što se tiče bilo čega što oni sprovode na našem terenu. Jako šture informacije su davali. Zaista je bio potreban ovakav sastanak“, naglasio je meštanin iz doline Jadra.

Sudeći po rečima predsednika Vučića, može se zaključiti da Rio Tinto ne odlazi iz zemlje, već da njihova tehnologija i način rada budu ekološki prihvatljivi.

„Nama je najprihvatljviije da Rio Tinto ne otvori ni jedan pogon niti da bilo šta  instalira u našem mestu zbog zagađenja“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar