Manojlović: Obrazloženje REM-a jednako pokušaju da se vino pretvori u vodu

Emisije 05. avg 202222:24
Podeli:
Savo Milošević, Kreni Promeni, gost, emisija Pregled dana Newsmax Adria
Savo Milošević Foto: Newsmax Adria

O obrazloženjima REM-a i inicijativama u emisiji "Pregled dana" govorio je direktor kampanja inicijative Kreni-promeni Savo Manojlović.

„Iznenadila me je bezočnost. Mada, dodeliti frekvenciju ovim televizijima i smisliti bilo kakvo pravno obrazloženje jednako je kao pokušaj da se vino pretvori u vodu“, kaže Manojlović.

O obećanju da če televizija Pink, Hepi, B92 i Prva imati objektivan i pravovremen pristup informacijama, Manojlović kaže da je to meraforično kao da „za šefa vatrogasne službe u Italiji postavite Nerona koji je spalio ceo Rim“.

„Oni su pravno isterani na čistac. Prvo je negirana činjenica da su ove televizije kršile prethodni zakon, da bi na kraju vlasnici, urednici i Olivera Zekić, kao neka vrsta njihovog staratelja, stali na stanovištu da se ono što su radili prethodno i sva kršenja zakona sada neće računati, nego da se startuje od nule“, objašnjava Manojlović.

On dodaje da je ovo suprotno odredbama člana 92 i 96 Zakona o elektronskim medijima.

"Nije slučajno što se najproblematičnije odluke donose preko leta, najveći deo ljudi je uspavan. Jedino što preostaje kao naredni korak jeste pravni put i tu je loptica na pravnim timovima televizija koje su učestvovale, a koje nisu dobile frekvenciju. Prvi korak je tužba Ustavnom sudu, zatim ustavna žalba Ustavnom sudu. Pošto to najverovatnije neće dati rezultate sledeća instanca je Strazbur", navodi Manojlović.

Pogledajte celo gosrovanje Manojlovića u emisiji „Pregled dana“ Newsmax Adria:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar