Pregled dana
Sofija Mandić Foto:Newsmax Adria

Pravnica i aktivistkinja Centra za pravosudna istraživanja Sofija Mandić bila je gost večerašnje emisije NewsMax Adria "Pregled dana". Ona je ocenila da je ceo proces izbora nove predsednice Vrhovnog kasacionog suda Jasmine Vasović protekao tajno i sa brojnim propustima.

Mandić je istakla da je Centar za pravosudna istraživanja više puta reagovao u postupku izbora Jasmine Vasović. Kako kaže, brinula ih je procedura.

„Imali smo samo jednog kandidata, Visoki savet sudstva nije sačinio listu prijavljenih i sve je od početka bilo puno propusta“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Za poziciju predsednice Vrhovnog kasacionog suda prijavila se samo Jasmina Vasović, što, kako ocenjuje Mandić, nije prihvatljivo.

„Glasanje se odvijalo na tajnoj sednici. Bilo je jednoglasno, prozivkom“, kaže Mandić.

„Mnogi proceduralni propusti su pratili ovaj izbor“, istakla je ona i dodala da je skupštinski odbor zadužen za pravosuđe o Jasmini Vasović diskutovao 6,5  minuta.

„Da li je moguće da o bilo kom predlogu baš niko nema ništa protiv?“, upitala je Mandić.

Predlog koji je upućen Skupštini ne sadrži suštinske argumente koji objašnjavaju zašto baš Jasmina Vasović  treba da bude predsednica Vrhovnog kasacionog suda, smatra Sofija Mandić. Navodi se samo da je ispunila sve kriterijume, a nije poznato koje.

„Suština je u programu koji ona treba da ponudi za narednih pet godina koliko će biti na poziciji“, zaključila je Mandić.

Pogledajte gostovanje Sofije Mandić u emisiji NewsMax Adria „Pregled dana“:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)