„Krizni štab zakucavao eksere u kovčeg svoje kredibilnosti“

Društvo 17. okt. 202009:12 > 11:52
Podeli:

Krizni štab je mazohistički zakucavao poslednje eksere u kovčeg svoje kredibilnosti, ocenio je u jutarnjem programu NOVA S epidemiolog dr Zoran Radovanović govoreći o jučerašnjim suprodstavljenim izjavama Kriznog štaba da je nošenje maski na otvorenom obaveza, pa potom da nije, već samo - preporuka.

„Ne možete tako da se ponašate: ‘Hajde, sada ćemo da uvedemo nešto’, pa kada im neko kaže. ‘A, kako ćemo to da sprovedemo“‘, oni kažu: ‘Uh, nismo se toga setili’. To ne može tako. To liči na komediju“, ocenio je dr Radovanović u jutarnjem programu „Probudi se“.

Kada razmišljate o nekoj odluci, kako kaže – morate da predvidite posledice –  šta će biti ako se primenjuje, kako da se građanstvo privoli da to poštuje i šta ćete da uradite ako se javi otpor.

„I predsednik Republike je shvatio da postoji otpor kada je najavio vanredno stanje , a studenti su izašli na ulice“, napomenjo je on.

Radovanović ističe da je juče prvo bio iznenađen, pa potom zabrinut.

„Krenuo je treći talas. Posle nepotrebnog letošnjeg – mis ada imamo treći. A, situacija je sve ozbiljnija – mi u njega ulazimo sa velikim rezervama prema autoritetu kriznog štaba, što je najblaži termin koji mogu da upotrebim“, istakao je dr Radovanović.

Prvo je istaknuta obaveznost nošenja maski na otvorenom, pa je posle došao demanti.

„Nije to samo promena stava – to je mnogo ozbiljnije – to znači da se Krizni štab ne unosi u odluke koe donosi, u njihovu ozbiljnost, sprovodljivost“, naveo je on.

On je ponovio da je Krizni štab i u septembru nastavio da nas obmanjuje sa podacima.

„Oni su krivotvoreni. To smanjuje njihov autoritet i odluke koje donose“, ocenio je   dr Radovanović.

Najveći broj obmana je kod broj testiranih i umrlih.

„Broj testiranih se za nekoliko stotina hiljada puta povećava, ma kako to neverovatno zvučalo, dok se broj umrlih se smanjuje za tri do pet puta. U Nišu je, na primer, taj broj smanjen pet puta“, rekao je dr Radovanović apelujući na Batut da počne da radi svoj posao i objavljuje podatke po gradovima.

Na pitanje koje maske koristiti, dr Radovanović je rekao: „Svaka maska štiti manje ili više. Kada bi se držali normi bila bi nestašica maski, jer jednom kad je skinete, ne smete da je vratite – ali je i takva korisnika nego da nemate ništa“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar