Foto:Nova S

Korona je izmenila lice Beograda. Ali, jedno je izgleda ostalo isto. Izgleda da se ovde i dalje prave najbolje žurke. Ili barem jedine žurke. Usred pandemije i suprotno epidemiološkim merama. Ekipa emisije "Među nama" ispituje ko su ljudi koji krše pravila i kakva se poruka javnosti time šalje?

„Ja razumem da smo cele godine bili zaključani i da smo svi željni provoda i izlaska, ali je opet sve ovo krajnje neodgovorno prema lekarima i svim građanima koji poštuju mere. A veći deo građana poštuje“, rekao je Marko Bastać iz Kancelarije za lokalne i inovativne politike.

Foto:Nova S

On napominje da kao što imamo fiktivni Krizni štab, tako imamo i fiktivne odluke samog Kriznog štaba.

„A pre par dana smo saznali da direktno Goran Vesić odlučuje šta će od objekata raditi u Beogradu i koje će mere biti preduzete“, istakao je Bastać.

A oglasio se i sam zamenik gradonačelnika Beograda. Otkako je Goran Vesić čini se više angažovan u Kriznom štabu, tako i mere sve više popuštaju. Povodom prijave o žurki u klubu Dorćoleta, on je izjavio da je Komunalna milicija odmah reagovala po prijavi građana, ali da u tom objektu nije zatekla nikog. Reč je o klubu koji se, kako mediji navode, nalazi u vlasništvu člana Opštinskog veća Starog grada Andreja Kesića, bliskog Srpskoj naprednoj stranci.

„Ako su prekršili mere, odgovaraće, ali je ovo politička priča jer imate ljude koji pokušavaju da politizuju koronu“, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Podsetimo, na žurki su bile i voditeljke Minja Miletić i Sanja Marinković, koja je fotografije iz provoda objavila uz komentar „Malo žurke nije ubilo nikoga“, a ispod i natpis „Kovid elita“. Ko je onda ta elita i zašto je pojedincima dopušteno da lumpuju?

Prema rečima sociologa Dalibora Petrovića, kada je reč o pojmu kovid elite, opet bi bilo pogrešno ako je to ta osoba rekla misleći na ljude koji imaju posebna prava, ali ako je to rečeno, a mislim da jeste, u smislu onih koji su preležali tu bolest opet je to jedan nesrećan način, a to je da li oni koji zapravo preleže kovid ili budu vakcinisani će imati neka druga i veća prava.

Foto:Nova S

Marinković se izvinila, rekavši da joj nije bila namera da ikoga uvredi, niti da podstiče kršenje mera. Miletić je sa druge strane svoj postupak opravdala rečima – učinjen je propust. U međuvremenu, N1 je saopštio da se protivi svakom neodgovornom ponašanju svojih zaposlenih i da to ne smatra primerenim.

A mi smo stanovnike centra Beograda pitali jesu li do njih ovih dana dopirali zvuci sa žurki i da li su i sami posetili neku.

„Nisam bio, ali sam čuo da ima“, “ U mom bližem okruženju ne, ali sam čula da se organizuju žurke za praznike“, „Ja nisam, ali da se planira to znam“, „Čula sam da postoje tajne žurke, ali nisam bila na njima“, samo su neki od anketiranih građana.

Ceo prilog novinara Marka Novičića možete pogledati ovde:

Komentari

Svi komentari (2)