Printscreen

Advokat Borivoje Borović i Igor Jurić iz Fondacije "Tijana Jurić" rekli su da je potrebno obezbediti svedoke u slučaju podvođenja maloletnica o kojem je pričala Marinika Tepić. Borović je istakao da istraga zvanično nije ni počela, te da je potrebno prikupiti bolje dokaze. Jurić je akcenat stavio na zaštitu svedoka i podvukao da je to ključni problem sa ljudima koji žele da celu stvar iznesu u javnost.

Jurić je juče trebalo da bude gost sa Marinikom Tepić u „Novom danu“ na N1 televiziji, ali je u poslednjem trenutku otkazao učešće. Na samom početku Jurić je upitan da li su razlog tome eventualne pretnje, na šta je odgovorio da se on nije uplašio.

„Nisam se naravno uplašio. Što se tiče otkazivanja, nisam otkazao u poslednjem trenutku, s obzirom na to da sam otkazao u sredu uveče. Meni je Fondacija prioritet, jednostavno posao je bio u pitanju i zbog poslovnih obaveza nisam bio tu“, rekao je na početku Jurić.

Advokat Borović je rekao da u Jagodini još uvek nema zvanične istrage.

„Marković nije dao izjavu kao okrivljeni, nego kao građanin. Neko ko je iz vlasti, a sam inicira sopstvenu istragu, to već aludira na neke istrage kao u slučajevima braće Vučić, zatim Simonović i tako dalje. U ovom trenutku pravimo analizu, a nismo čuli nikog oštećenog“, kazao je Borović i naglasio da treba praviti zadršku s obzirom na to da još uvek nemamo ništa konkretno.

„Ta krivična dela po navodima Marinike Tepić, mogu biti ozbiljna dela. Primera radi, navođenje na prostituciju, čak i o krivičnim delima trgovine ljudima gde je zaprećena kazna do 10 godina zatvora. Ima mnogo okolnosti koje su nepoznate“, nastavio je Borović i dodao da lokalni tužilac može vrlo lako da završi priču ukoliko nema dokaza, te da je Palmi u interesu da se postupak završi što pre.

Jurić je naglasio da je u ovako osetljivim slučajevima teško obezbediti svedoke.

„Mi imamo nekoliko slučajeva koji nisu poznati javnosti, gde ne možete tako lako da obezbedite svedoke. Vi imate tu nepoverljivost prema ljudima, a kada imate i nepoverenje u institucije problem je utoliko veći. Ja potpuno verujem da je Tepić izašla sa proverenim informacijama i ovom prilikom joj dajem podršku“, kazao je Jurić.

Na pitanje kako komentarišu izjavu ministarke Zorane Mihajlović koja je izjavila da je strašno ako je Tepić znala, a ćutala je. Oni su saglasni da je Mihajlović poslednja adresa koja ima pravo da to kaže.

„Uz dužno poštovanje Zorani Mihajlović kao ministarki i kao ženi, ali ona je poslednja koja ima pravo da to kaže, bez da zna bilo kakve informacija sa slučajem, a već unapred izlazi sa tim“, rekao je Jurić.

Borović kaže da se ne seća da je Mihajlović tako branila Mariju Lukić iz Brusa.

„Nisam čuo da je njoj dala podršku kada sam je ja branio. To je bila ozbiljna agonija, borila se sa lokalnim moćnikom. To je prvi veliki slučaj, a ona nije imala nikakvu zaštitu osim mene, nekih nevladinih organizacija i medija“, rekao je Borović i dodao da su mediji odigrali dobru ulogu u ovom slučaju.

„Često nije dovoljno da se žrtva okuraži jer imate veliki broj advokata koji sarađuju sa policijom i tužilaštvom“, kazao je Borović.

 

Komentari

Svi komentari (0)