Foto: print screen

Srpska napredna stranka izgubila je vlast u Topoli. Šta je dovelo do smene, ko su odbornici koji su se odmetnuli i ko će ubuduće biti na čelu opštine u emisiji “Probudi se” govori lider, do juče najveće opozicione stranke Bolja Srbija, koja je preuzela većinu, Dragan Jovanović.

Jovanović kaže da je na izborima prošle godina pobedila lista na čijem je bio čelu i dobila 20 odborničkih mesta, dok je SNS zajedno sa SPS-om i grupom građana koja ih je podržavala imao 21 odborničko mesto.

Tvrdi da je ta koalicija bila veštački napravljena, na silu, i nije bila održiva.

Povezane vesti:

“Mi smo juče politički sahranili tu koaliciju, ona se više nikada neće okupiti zbog toga što je predsednik opštine Igor Petrović uvideo da ta politika više ničemu ne vodi i krenuo da vodi samostalnu politiku”, tvrdi.

Objašnjava da je Petrović prvo dao pa ostavku, zato što sa ranijom koalicijom nije mogao da postigne saradnju, da bi je povukao nakon što je vlast promenjena.

Petrović je, međutim, pre mesec dana protiv Jovanovića i njegovih saradnika podneo krivičnu prijavu naznačivši da je prijava podneta protiv “organizovane kriminalne grupe Dragan Jovanović iz Topole”.

Na pitanje kako može sada da sarađuje sa tim čovekom, koji je i na mesto predsednika opštine postavljen ispred SNS-a, odgovara da je Petrović bio primoran da podnese tu krivičnu prijavu.

“Bio je primoran od strane svojih političkih, u tom trenutku, saradnika i mentora. Ta krivična prijava čak nike ni poslata u tužilaštvo nego na adrese naših porodica”, tvrdi.

Jovanović kaže da je on lično Vučiću ispričao da u Topolu dolaze “batinaši koji uteruju strah odbornicima koji ne misle isto kao SPS i SNS”.

Vučić mu je, kako kaže, odgovorio da ne veruje u to.

Objašnjava kako su te pretnje izgledale.

“Ako ste dama i odbornik u skupštini Topole, Vas zovu telefonom i prete da će vas na najrazličitije načine zlostavljati. Ako ste invalid u kolicima Vama se dolazi kući batinaši iz firme koja se zove Maks sekjuriti iz Smederevske, čiji je vlasnik Saša Dugić, protiv koga sam zbog toga podneo krivičnu prijavu”, tvrdi i dodaje:

“Om maltretira odbornike i predstavlja se ispred Srpske napredne stranke. Dolazi kući kod ljudi. Izvadi značku i pokaže kao da ima značku – predstavi se da je iz Državne bezbednosti i onda preti da će da ih tuče da, će da ih maltretira ako ne pređu u SNS.”

Naglašava da Dugić, ukoliko ovo što je izneo nije tačno, može da ga tuži.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)