Jerkov i Đajić u „Među nama“ o položaju žena u politici

Emisije 04. mar. 202120:55
Podeli:
Foto: NOVA S

Bivša poslanica Aleksandra Jerkov i član Akademije ženskog liderstva Miloš Đajić, rekli su danas u emisiji "Među nama" da samo prisustvo žena u političkom životu nije dovoljno, jer one nemaju odlučujuću moć, kao i da treba raditi na položaju žena u čitavoj Srbiji.

Fotografija predsednika Srbije, na kojoj se nalazi sa ženama koje su članice njegovog kabineta izazvala je mnogo pažnje.

„Tajna uspeha predsedništva su žene koje rade marljivije od muškaraca“, napisao je Vučić.

„Mislim da nisu samo ove dame. U Srbiji žene su uvek te koje su drage saradnice, zahvalne pomoćnice, vredne kolegenice“, kaže Jerkov i dodaje da su „problemi žena u politici merljivi sa problemima svih žena u Srbiji“.

Jerkov je objasnila da su u našim političkim strankama muškarci ti koji donose odluke, a da je prisustvo žena samo privid.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kada je reč o novoj vladi, koja je nazvana i „ženska vlada“ jer žene čine 50 odsto, Đajić kaže da je to bitna činjenica.

„Broj žena je povećan i u parlamentima i u vladi, to je dobro. Ono što nije dobro je da ne postoje ženski interesi koji su zastupljeni, a živimo u demokratiji predstavničkog tipa“, kaže Đajić.

Nema ženskih tema i onoga što je ženama važno na poliitčkoj sceni, ističe Đajić

Treba obratiti više pažnje na broj ubistva žena i nasilja koje je nad njima izvršeno, kao i da pomognemo ženama koje su iznele najveći teret u toku pandemije koronavirusom.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar