Jeremić: Predsednički kandidat da bude onaj ko ima najbolji rejting

Podeli:
Vuk Jeremić, gost, emisija Pregled dana Newsmax Adria
Vuk Jeremić Foto: Newsmax Adria

Stav Narodne stranke je da bi kandidat opozicije za predsednika Srbije trebalo da bude ličnost koja je najpopularnija u istraživanjima javnog mnjenja, ali da je spremna i da sasluša drugačije argumente svojih koalicionih partnera, rekao je večeras u emisiji "Pregled dana" lider te stranke Vuk Jeremić.

Jeremić je naveo da je stranka danas dobila rezultate istraživanja javnog mnjenja.

„U tom istraživanju meren je rejting šest potencijalnih kandidata. Dobra vest je što svih šestoro stoje dobro, a dobra vest je i to što su među njima Miroslav Aleksić i Zdravko Ponoš iz Narodne stranke“, rekao je Jeremić, dodajući da je još bolja vest „da postoje i dva kandidata koja su čak ispred njih, to jest da imaju bolji rejting od obojice“.

PROČITAJTE JOŠ

Napominjujući da smo u Srbiji često u situaciji da biramo između dva zla, on je istakao da danas opozicija bira između dobrih kandidata.

„Svih šestoro su dobri i nećemo pogrešiti za koga god da se opredelimo“, dodao je Jeremić, najavljujući uskoro sastanak koalicije na kojem će koalicioni partneri međusobno predstaviti istraživanja.

Upitan šta je njegov argument da ne podrži Ponoša, Jeremić je odgovorio da nikada nije rekao da Narodna stranka“„ima problem i da hoće da blokira bilo kog kandidata čiji je rejting meren“.

Ponoš je, kako je rekao, jedan od ljudi za koje smo se svi u koaliciji složili da bismo mogli da ih podržimo ako istraživanje pokaže da imaju najbolji rejting.

„Prvi izbor Narodne stranke je Aleksić, što je i logično, a prvi izbor SSP je Ponoš. Naš stav je da bi kandidata trebalo da izaberemo zajednički i konsenzusom, što je jasno predviđeno i koalicionim sporazumom koji smo potpisali krajem novembra“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao i da građani „neće imati razumevanja za bilo kakvu vrstu raskola i da bi bilo dobro da bude što manje jednostranih poteza u budućnosti“.

Ceo razgovor sa Vukom Jeremićem pogledajte u video prilogu:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar