Opozicija u Skupštini grada Kraljeva započela je svojevrsni protest pod nazivom gromoglasno ćutanje. Obučeni u majice na kojima piše "smena ili ostavka", traže da gradska većnica Ivana Bazić više ne bude na toj funkciji jer je odborniku opozicije na jednoj od prethodnih sednica dobacila da ne može da govori o izdvajanju grada za prvorođenu bebu jer nema decu. Sa druge strane ona je zahtev za smenu ocenila kao napad na predsednika Srbije.

Na gromoglasno ćutanje opozicije odgovorila je većnica Ivana Bazić koja se javila za reč i izašla za govornicu nakon čega su joj odbornici opozicije okrenuli leđa. Izvinjenje je izostalo a zahtev za smenu ocenila je kao napad na Aleksandar Vučića i izvanredne rezultate SNS-a.

Foto: Nova.rs

– Ćute jer svi u Kraljevu dobro znaju da opozicija nema nikakav program osim o nekim izmišljenim pričama i napadaju svakog ko podržava Aleksandra Vučića. Dakle, njihovo ćutanje je izraz njihove nemoći i dokaz da nemaju šta da kažu budući da nemaju svoj program i da mi toliko dobro radimo da oni nemaju za šta da nas kritikuju – rekla je Bazić za govornicom.

Svojevrsni protest započeo je juče na sednici Skupštine Kraljeva, a pokrenuli su ga opozicioni odbornici.

Kako su istakli, na ovaj potez su se odlučili jer je ova, inače većnica za brigu o porodici, odborniku Miroljubu Bakoviću (Zdrava Srbija), na jednoj od prethodnih sednica dobacila da ne može da govori o izdvajanju Grada za prvorođenu bebu jer nema decu.

Nakon što su objasnili zašto će ćutati dok bude trajala sednica, reč je zatražila i gradska većnica.

“Nikada se nisam obratila odborniku Bakoviću. Reč je o verbalnom napadu opozicije na mene. Od 2008. godine sam u SNS. Nažalost, ironično posmatraju sve naše uspehe”, rekla je većnica Ivana Bazić, ređajući uspehe naprednjaka i njijovog lidera Aleksandra Vučića.

Odbornik Miroljub Baković je rekao da oni ne ratuju sa Vučićem, a većnici postavio pitanje o tome šta je ona radila pre nego što je pristupila SNS.

“Nikada me niste pozvali na razgovor. A moglo ste jer je već tri meseca prošlo. Niste se ni jednog trenutka udostojili da me pozovete”, rekao je Baković.

Ovaj vid protesta bi mogao da traje skoro dva dana, jer je na dnevnom redu preko 20 tačaka. To znači da će odbornici opozicije preko 24 sata ćutati. I to za govornicom.

 

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO Gromoglasno ćutanje opozicije u Kraljevu: Odbornica SNS skandaloznom opaskom šokirala građane  

Komentari

Svi komentari (0)