Gajić: 3.000 dinara – vrsta legalizovane kupovine glasova

Emisije 05. maj. 202123:28
Podeli:
Pregled dana
Mihailo Gajić Foto:Newsmax Adria

Mihailo Gajić, programski direktor ekonomske istraživačke jedinice organizacije "Libek" bio je gost večerašnje emisije "Pregled dana" Newsmax Adria.

Na pitanje da li je 3.000 dinara koje će dobiti vakcinisani građani, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ekonomska ili zdravstvena mera, Gajić je rekao:

„Nije ni jedno ni drugo, nego je možda politička. Ekonomija i politika su uvek u nekom braku i u tom braku je politika ona koja donosi glavne odluke, dok je ekonomija tu da sluša kad neko lupi šakom o sto“.

Gajić je dodao da sve ima veze s tim što se približavaju izbori.

„Ova Vlada je čim je izglasana u parlamentu označena kao privremena i tada je rečeno da će izbori biti vrlo skoro, najverovatnije sa predsedničkim i izborima u Beogradu koji bi trebalo da se održe u aprilu naredne godine. Mi smo na 11 meseci od izbora, kad još pogledate da se ta pomoć isplaćuje građanima baš iz dva dela, to je samo šest meseci manje u odnosu na to kada će se ljudi pozvati da daju glas vladajućoj koaliciji. Dakle, ovo je na neki način vrsta legalizovane kupovine glasova“.

Pogledajte celo gostovanje:

Komentari

Vaš komentar