Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Nova" Stojan Drčelić ocenio je da Zdravko Ponoš predstavlja idealnog kandidata za predstojeće predsedničke izbore i to zbog stepena nervoze koju reflektuju svi funkcioneri Srpske napredne stranke i mediji pod kontrolom vladajuće stranke.

Drčelić je u emisiji „Među nama“ na TV Nova S istakao da Ponoš ima potencijal da bude dobar kandidat i da napravi dobar rezultat.

Napade tabloida i političara na Ponoša zbog pasoša, Drčelić ocenjuje kao vokabularom 90-ih.

Upitan o Sporazumu za odgovornu Srbiju koji je potpisao najveći deo proevropske opozicije, Drčelić navodi da bi bio iznenađen i zadovoljan ako bi se ispunilo 50 odsto tog dogovora.

„To se može smatrati nekim dobitkom i korakom napred u komunikaciji na opozicionoj sceni“, kaže Drčelić.

Ističe i da je bitno što su u ovom sporazumu trasirani neki, kako kaže, osnovni magistralni putevi – čvrsto opredljenje za put u EU i sloboda medija.

„Mi ne bismo ni imali ovakvu situaciju ukoliko bi imali još dva-tri slobodna medija na nacionalnoj frekvenciji, bila bi potpuno drugačija politička slika“, naveo je on.

Govoreći o sukobu na relaciji Boris Tadić – Vladeta Janković, Drčelić ocenjuje da u ovom trenutku Boris Tadić deluje kao čovek koji napada Jankovića i osporava ga.

„Očekujem da narednih nekoliko dana Boris Tadić definitivno iskaže neku svoju političku ambiciju i ja mislim da njega sputava jedna okolnost i da ima uvid u istraživanja. Mislim da preovlađuje jedan njegov lični utisak da bi svojom kandidaturom ostao nekako sam i izolovan“, rekao je Drčelić i dodao:

„Mislim da će Tadić za 2-3 dana doneti neku definitvnu doluku i da će tada biti jasno.“

Govoreći o SNS-u, Drčelić je rekao i da ta stranka funkcioniše po principu digitrona.

„To je stranka koja hvata sve što može na političkoj sceni i uvek je na kraju digitron“, navodi Drčelić.

Bonus video – Stojan Drčelić: Daj Bože da Koluvija ne bude ministar

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Svi komentari (0)