Gradilište u Južnom bulevaru na broju 94 u Beogradu urušilo se sinoć oko 23 časa, a stanari okolnih zgrada iz bezbednosti su izašli na ulicu. Reporter Nova.rs je bio na licu mesta i razgovarao sa investitorom gradilišta Dankom Mitrovićem.

Nema povređenih, ni rizika od urušavanja okolnih zgrada, a policija je izašla na teren, prenosi reporter jutarnjeg programa „Probudi se“ na TV Nova S.

Radovi na gradilištu zbog kiše su bili privremeno obustavljeni, a stanari navode da su od četvrtka čuli neke zvuke i da se nešto dešava.

„U poslednja tri-četiri dana pada kiša, mi smo obustavili radove i obrušila se zemlja. Nije ništa opasno po stanove okolnih zgrada i kuća. Digla se velika buka, inspekcija je konstatovala da nema nikakvih nepredviđenih okolnosti“, istakao je investitor Mitrović.

PROČITAJTE JOŠ:

O navodima da su stanari i ranije prijavljivali i žalili se da gradilište nije dobro obezbeđeno, investitor je rekao da su imali samo jednu prijavu, da je gradilište bilo bez ograde.

„To je jedino bilo van propisa, jer ogradova posle nekih radova nije bila vraćena, ali ubrzo je ispravljeno. Sve ostalo smo radili po propisima. Za bilo kakvu nepravilnost snosimo odgovornost“, rekao je Mitrović.

Investitor tvrdi da ničija bezbednost nije ugrožena i da su svi građevinski radovi obavljeni u skladu s propisima, a da je uzrok urušavanja verovatno obilna kiša.

Najavljen je dolazak građevinske inspekcije, kako bi po danu utvrdila da li postoji opasnost i određene nepravilnosti.

BONUS VIDEO: Urušeno gradilište Južni bulevar – izveštaj reportera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (38)