Branislav Tiodorović o novim merama: Nismo zadovoljni

Emisije 16. mar. 202121:28
Podeli:
Foto: Newsmax Adria

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović bio je gost u emisiji "Pregle dana" Newsmax Adria.

Na pitanje Jelene Obućine, „da li je to to“, odnosno da li je zadovoljan i da li su donete mere dovoljne, Tiodorović je rekao da nisu zadovoljni.

„Moram odmah da kažem – nismo zadovoljni. Medicinski deo Kriznog štaba je već duže vreme predlagao da bude mnogo oštrija programska šema sprovođenih mera. I to smo ponavljali više puta. Upozoravali smo da će se desiti ovo što se nažalost i počelo dešavati. Da raste broj pozitivnih, onih sa teškom kliničkom slikom i ovaj današnji broj umrlih. Izuzetno je važno obezbediti da se život odvija. Građani mogu svoje vitalne potrebe da završavaju i mi to razumemo“.

Na konstataciju Obućine da smo opet dobili pobedu ekonomskog dela Kriznog štaba nad zdravljem, Tidorović kaže:

„Ne bih to nazvao pobedom ekonomskog dela nad zdravljem, ipak je ovo bila neka vrsta kompromisa, kao što je to neko i rekao već do sada, ali mi se nadamo da će svako biti svestan da ovih pet dana neće biti dovoljni da sagledamo situaciju u smislu, da možda počnu da se odvijaju neki pozitivni trendovi, odnosno da počne opadanje broja pozitivnih i obolelih“, rekao je član Kriznog štaba i dodao da očekuje da će se danas donete mere nastaviti.

„Moraćemo da predložimo i u sledećoj nedelji“.

O čemu je još govorio Branislav Tidorović pogledajte u video snimku:

Komentari

Vaš komentar