Blage kazne za ulična divljanja?

Emisije 01. mar. 202120:37
Podeli:
Foto:Nova S

Siledžiju za volanom pre neko veče u Zemunu, samo sreća je spasila da ne postane ubica, koji je snimljen na delu. Za pokazanu bezobzirnost kažnjen je novčanom kaznom, oduzimanjem dozvole i društveno korisnim radom...Pitanje je koliko je to ozbiljna kazna, koja treba da urazumi ostale siladžije za volanom, pre nego što opet neko izgubi život, kao što su  jedno dete i jedan čovek pre samo dva meseca u Nišu. 

Reporter: Đuro Svilar

Bahato i divlje. Tako se može opisati vožnja kroz Glavnu ulicu u Zemunu. Snimak je osvanuo na tviteru Miloša sa dve donje crte Panića. Zakon ovu pojavu naziva nasilnička vožnja. Vozač, Bojan Savić, uhapšen, a vozilo privremeno oduzeto.

„Bahatim vozačima ćemo oduzimati u skladu sa zakonom vozila koliko god dugo možemo, kažnjavaćemo ih, tražićemo ih. Gledaćemo šta objavljuju na društvenim mrežama i nijedan neće ostati nekažnjen i otkriven“ rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

„Policija je reagovala. Mi smo inače imali u nekom prethodnom periodu stav da policija ne može da reaguje na osnovu društvenih mreža, evo pokazalo se da može i reakcija policije zaslužuje svaku pohvalu. Ali se ovde sud odlučio da umesto zatvorske kazne izrekne rad u javnom interesu“ kaže Damir Okanović Komiteta za bezbednost saobraćaja i dodaje:

„Moje mišljenje jeste da u takvim situacijama sud ipak treba da posegne za strožijom sankcijom“.

A pre nego što je policija saopštila ime čoveka koji je mogao da postane i ubica za volanom, na društvenim mrežama kružili su komentari da je vozač Poršea, sin Petra Panića Pane, kuma predsednika države i dugogodišnjeg šefa obezbeđenja Vojislava Šešelja.

„Ovaj momak Panić koji je vozio liči na Vučića koji vozi Srbiju. Vozi ga histerično, ludački, siguran da mu niko ništa ne može. Eto to je taj mladi Panić. On je produkt ovakvog Vučića, a Vučić je produkt onakvog Šešelja i to je nažalost ta Srbija u kojoj niko nema petlju da lupi šakom o astal i Paniću kaže dosta“ kaže Slobodan Stupar, novinar i dodaje:

„Postoji zakon, ali ne za Vučića i njegovu bandu, postoji zakon za vas, za mene i za sirotinju raju“.

„Određen deo populacije svoj položaj, svoj prestiž dokazuje kršenjem saobraćajnih propisa, ako ne vežete pojas, vi pokazujete da ste iznad zakona, ako se parkirate na pešačkom prelazu, vi pokazujete da ste u nekom VIP statusu, to je odilka primitivnih društava“ ističe Okanović.

Kakvo smo društvo, možda pokazuje i kazna koju je dobio zemunski siledžija za volanom. 130.000 dinara, 15 kaznenih poena, 9 meseci bez vozačke dozvole i 300 sati društveno korisnog rada. Zato dok on ne počisti neki park u Zemunu, kad prelazite ulicu, više puta pogledajte levo pa desno.

Komentari

Vaš komentar