Aleksandra Jerkov i Jadranka Kosor: Žene predsednice

Emisije 19. apr. 202120:25 > 20:29
Podeli:
medju nama, . tema - Žene predsednice- gošće Aleksandra Jerkov, Jadranka Kosos
Foto: Nova S

Aleksandra Jerkov iz Akademije za razvoj demokratije i Jadranka Kosor bivša premijerka Hrvatske, bile su gošće emisije "Među nama", a sa Danilom Mašojevićem razgovarale su o tome da li je Srbija spremna da na mestu predsednika bude žena.

Jadranka Kosor je na pitanje da li je Srbija spremna da na mestu predsednika ima ženu, rekla:

„Najiskrenije i najkraće – ne znam. Ja sam samo posmatrač iz susedstva. Imate još nekoliko godina predsednicu Vlade, a o tome da li je Srbija spremna za ženu na čelu države, na to naravno moraju odgovoriti građane i građanke Srbije“.

Upitana da prokomentariše da li je Hrvatska 2009. godine bila spremna na ženu premijera, s obzirom na to da je ona bila prva na toj poziciji, Kosor je rekla:

„Kad pogledam iz ove perspektive, verovatno ne. Iako sam ja tada bilo veoma puno godina u politici, u politiku sam ušla 1995. godine. Iako sam imala ogromno iskustvo, malo ko je verovao da ću ja bilo šta uraditi na mestu predsednice Vlade“, kazala je između ostalog Kosor.

Aleksandra Jerkov je rekla da smatra da je Srbije i te kako, već odavno spremna na ženu na mestu predsednika.

„Sama činjenica da se pred svake izbore postavlja takvo pitanje, govori da smo mi daleko od ravnopravnosti“, rekla je između ostalog Jerkov.

O čemu su još govorile gošće emisije „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

Komentari

Vaš komentar