Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Glumac Miloš Đuričić već treći dan boravi u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu pošto je bio pozitivan na testiranju na koronavirus. Nije imao simptome, niti je bio u kontaktu sa obolelima, pa sumnja u validnost testa, a nije mu jasno ni zašto ga niko nije pitao za kontakte, da oni eventualno budu testirani.

Đuričić, koji ima adresu prebivališta u Beogradu, a radi u Zaječarskom pozorištu, testirao se pre povratka na posao.

“Niko od nas nije bio sumnjiv, niti je imao kontakte sa obolelima, već smo se testirali da bismo se vratili na posao. Od 44 testiranih iz pozorišta, nas je 15 bilo pozitivnih”, objašnjava Đuričić i navodi da niko od pozitivnih na testu nema simptome bolesti.

Svi su bili na snimanju pluća i urađena im je analiza krvi i nisu im nađeni nikakvi tragovi bolesti, jer, kako tvrdi, “čisti su nam i pluća i krv”.

“Niko me nije pitao ni za kontakte, dok su ostale kolege pitane za kontakte i oni su testirani. I niko od njihovih kontakata nije pozitivan”, dodaje.

To ga navodi na pomisao da testovi možda nisu ispravni, jer niko od njih nema simptome.

Za Đuričića je i sporno što su članovi pozorišta iz Zaječara, koji su bili pozitivni na testu kada i on, prvo pušteni kući u izolaciju, pošto nemaju simptome, da bi posle dva dana bili vraćeni u zaječarsku bolnicu.

Za to vreme su on i koleginica, koji isto rade u Zaječarskom pozorištu, ali imaju beogradsku adresu, poslati u bolnicu na Sajam.

“Koji je od ta dva načina tretiranja pravilan – to što smo mi poslati na Sajam ili to što su oni poslati kući, a u istoj smo situaciji?”, pita on.

Foto: Privatna arhiva

Za sam smeštaj u privremenoj bolnici na Sajmu kaže da je pristojan, s obzirom na situaciju.

“Higijena je na prihvatljivom nivou, sve se čisti, dezinfikuje. Najlošiji deo smeštaja su kreveti i dušeci, ali nije strašno s obzirom na okolnosti”, prepričava.

Kaže da je na Sajmu trenutno oko 70 ljudi, da je juče došla veća grupa radnika iz fabrike u Smederevu.

“Nemam primedbe na smeštaj, ali se brinem da sedim ovde deset dana ako nisam zaražen i ako moj test nije bio valjan. Bojim se da ću ovde da se zarazim”, zaključuje Đuričić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar