Podeli:

U toku vanrednog stanja i obaveze držanja socijalne distance od dve metra, budući policajci iz Centra za obuku u Sremskoj Kamenici danas su organizivali turnir u odbojci.

Pored desetak igrača na terenu, na turniru se nalazilo i na desetine gledalaca, redom bez zaštitnih maski i rukavica.

Utakmicu su, kako se vidi na snimku, pratili i lokalni meštani Sremske Kamenice koji su preko ograde navijali.

“Živim u blizini i iz dvorišta sam čuo navijanje. Spustio sam se do policijske škole i zatekao utakmicu. Shvatam da je ljudima dosadno i da pokušavaju da prekrate vreme, ali ne ide mi u glavu da kažnjavaš građane koji čekaju u redu po apotekama i prodavnicama, a sa druge strane dozvoliš policiji da krši sva pravila na koje smo svi drugi zakonom obavezani u ovom ludilu”, kaže Đorđe P. iz Kamenice.

U Centru za obuku juče nije bilo moguće dobiti komentar na ovu scenu, kao i da li su u njemi učestvovali isključivo njihovi polaznici.

“Ceo objekat je ograđen i čuvan, a civilima nije dozvoljeno da ulaze unutra i u normalnim uslovima, a ne u vanrednom stanju, tako da nema dileme ko su učesnici turnira”, kaže naš sagovornik.

Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji. U njemu se obučavaju svi koji su završili srednju školu. Obuka traje godinu dana za koje
vreme polaznici i žive u objektima Centra.