Podeli:
Zlatibor / Foto: Aleksandra Petrović / Nova.rs

Od početka epidemije do danas u Zlatiborskom okrugu je registrovano 46 slučajeva infekcije COVID 19, četiri osobe su preminule, a dva pacijenta su izlečena, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

Od poslednjeg izveštaja do danas testirane su još 22 osobe od kojih su dve pozitivne na korona virus, jedna u Bajinoj Bašti i jedna u Užicu, a još dve osobe su preminule.

“Preminula je žena stara 76 godina iz Priboja, dok je čovek iz Arilja preminuo za nekoliko dana, od javljanja doktorima i registracije na COVID 19, na Infektivnom odeljenju u Opštoj bolnici Užice”, rekla je za Tanjug doktorka Katarina Ristović iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

Ona je podsetila da su prethodno preminule dve osobe i da se radilo o šezdesettrogodišnjoj ženi iz Prijepolja i sedamdesetosmogodišnjem muškarcu iz Bajine Bašte.

“Prosek starosti četvoro preminulih je 71,3 godine i svi su imali druga pridružena hronična obolenja”, dodala je Ristovićeva.

Kako je navela, i prva dva pacijenta su oporavljena i otpuštena kući.

“Oni su mlade osobe, muškarac je iz Čajetine i žena iz Sjenice, registrovani su među prvima u Zlatiborskom okrugu i lečeni su u Beogradu”, navela je Ristovićeva.

Pročitajte još:

Ona je dodala da se u Zlatiborskom okrugu trenutno nalazi u izolaciji oko 1.200 osoba, ali da će se od sutra ta brojka smanjiti, jer iz izolacije izlazi prva grupa ljudi koja je u izolaciji bila nakon dolaska u zemlju iz inostranstva.

Od početka epidemije do danas testirano je u Zlatiborskom okrugu 400 osoba, a ukupno je potvrđeno 46 slučajeva infekcije COVID-19 i to: Užice – 10, Prijepolje – 9, Bajina Bašta – 9, Nova Varoš – 6, Priboj – 4, Požega – 3, Čjetina – 2, Sjenica – 2 i Arilje – 1.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram