Podeli:
Foto: Tanjug/AP Photo/Santi Palacios, File

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih korona virusom zaraženo je 127 korisnika i 40 zaposlenih.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u Gerontološkim centrima u Knjaževcu, Beogradu, Nišu, Kruševcu, Obrenovcu, Mataruškoj Banji, u Tutinu, stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju i Radnoj jedinici Dnevni boravak “Stari Grad” Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoj u Beogradu.

Takođe obolelih od Kovida 19 ima i u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska, Centru za socijalni rad u Vranju, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu- odeljenje Čukarica.

Prisustvo Korona virusa registrovanop je u Domu za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga” na Umci, zatim domovima u Beogradu, Novom Sadu, Negotinu, Subotici.

Dom za smeštaj odraslih i starijih “Doživeti stotu”, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga”, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih “Radost” u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Takođe, ministarstvo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih “Nada”, u Beogradu.

Izlečeno je 520 korisnika ustanova socijalne zaštite i 195 zaposlenih.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navodi se u saopštenju.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar