Podeli:
Foto: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID - 19 kod 126 korisnika i 40 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Knjaževacu, Beogradu, Nišu, Obrenovcu, i Mataruškoj Banji, kao i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Covid 19 prisutan je i u Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu, radnoj jedinici Dnevni boravak “Stari Grad” Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu, Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska, Centru za socijalni rad u Vranju, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu u odeljenju Čukarica, Domskom odeljenju pri Centru za socijalni rad u Brusu.

Covida 19 ima o u domovima za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga” na Umci, “Doživeti stotu” u Beogradu, “Maš Green House” u Petrovaradinu, Domu za smeštaj odraslih i starijih “Miljakovački vinogradi” u Beogradu,  “Radost” u Negotinu, “Gardoš” u Zemunu, “Nada” u Beogradu, “Lipovački odmor” u Beogradu i “S.Nikola” u Negotinu.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih “Nada” u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Takođe, Dom za smeštaj odraslih i starijih “Doživeti stotu”, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga”, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih “Radost” u Negotinu, rešenjem o zabrani rada ovog Ministarstva, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Dodaje se da je ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 520, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 195.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar