Podeli:
Foto:EPA-EFE/MARISCAL

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, infekcija korona virusom potvrdjena je kod 123 korisnika i 35 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrdjeno je u gerontološkim centrima u Beogradu, Knjaževcu i u centru “Jelenac” u Aleksincu, kao i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Inficiranih ima i u domovima za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga” na Umci, “Doživeti stotu”, “Miljakovački vinogradi”, “Nada” i “Holiday House Lux” u Beogradu, kao i u domu “Gardoš” u Zemunu.

U saopštenju se navodi da obolelih ima i u Domu za smeštaj odraslih i starijih “Mass Green House” u Petrovaradinu kao i u domovima “Radost” i “S. Nikola” u Negotinu.

Do danas je izlečeno 518 korisnika i 192 zaposlena u tim ustanovama.

“Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da na osnovu rešenja tog ministarstva o zabrani rada, domovi “Doživeti stotu”, “Stara pruga” i “Radost” više ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar