Podeli:
Foto:EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

U Kraljevu je danas zvanično potvrđen prvi slučaj zaraženog virusom korona, a prema rečima direktora Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Macana, u pitanju je muškarac koji je došao iz Belgije, uredno se prijavio i bio u samoizolaciji.

Macan je naveo da se oboleli pridržavao svih mera, kao i da mu se zdravstveno stanje pogoršalo pre dva dana, prenosi Glas zapadne Srbije.

“Iz Opšte bolnice ‘Studenica’ u Kraljevu odmah je upućen na infektivno odeljenje Kliničkog centra u Kragujevcu gde mu je i uzet uzorak. Klinička slika pacijenta je ozbiljna, trenutno je na respiratoru u Kragujevcu i za sada nije životno ugrožen”, kazao je Macan.

Dodaje da se dodatno pravi slika i istražuju kontakti obolelog sa drugim osobama.

Kako navodi, sa instituta Torlak očekuju se rezultati još za četiri osobe sa teritorije Kraljeva, od kojih su dve osobe hospitalizovane, a dve se nalaze u samoizolaciji.

U Raškom okrugu, koji je u nadležnosti Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu, do danas su registrovana četiri slučaja obolevanja od virusa korona, dva u Raški i po jedan u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji, dok se u samoizolaciji nalazi više od 750 ljudi.