Podeli:
Foto: Aleksa Aleksic / Alamy / Alamy / Profimedia

Samo tri lekara i medicinske sestre trenutno rade na internom odeljenju bolnice u Leskovcu. Ostali, njih oko 20, su prema navodima "Jugmedije" - u izolaciji zbog sumnje da jedan kolega ima koronavirus.

Oko 20 lekara i nekoliko medicinskih sestara sa Internog odeljenja Opšte bolnice Leskovac su od sinoć u kućnoj izolaciji zbog sumnje da jedna njihov kolega ima virus korona, navodi  “Jugmedia” , pozivajući se na pouzdane izvore.

Bris lekara poslat je na analizu i sutra se očekuju rezultati mada su njegove kolege otpimisti jer je od simptoma, karakterističnih za koronu, imao samo dva dana temperaturu, bez suvog kašlja i otežanog disanja.

“Ukoliko je rezutlat negativan, svi se vraćamo na posao, ukoliko je pozitivan svi ćemo biti testirani i biti u izolaciji”, navodi “Jugmedia”.

Lekar se vratio sa Malte još 9. marta, a narednog dana, kada su stupile mere na snagu, prisustvovao je kolegijumu na internom odeljenju.

“Sreća je što nije bio u dodiru s pacijentima jer ovih dana imamo samo tri pacijenta na odeljenju. Više smo nego sigurni da on nije sa njima dolazio u kontakt”, tvrdi izvor “Jugmedije”.

Trenutno su, kako se navodi, na Internom samo tri lekara i medicinske sestre, ali koronarna jedinica, gde se primaju najteži pacijenti, radi normalno i nije zatvorena budući da ovaj lekar nije imao dodir s tim delom odeljenja.

“Ukoliko bude bio pozitivan bićemo u problemu, ali ćemo ipak uspeti da se organizujemo tako što ćemo pozvati druge lekare na ispomoć samo u slučaju većeg priliva pacijenata, ili ćemo ih slati direktno u Niš”, ističe sagovornik “Jugmedije”.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter.