Podeli:
Foto:Shutterstock

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih broj zarfaženih korona virusom isti je kao juče, prisustvo virusa Kovid-19 potvrđen je kod 117 korisnika i 31 zaposlenog, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 518, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 192.

Prisustvo Kovida -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Aleksincu (“Jelenac”), Knjaževcu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Virus korona registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, “Maš Green House” u Petrovaradinu, “Stara pruga” na Umci, “Doživeti stotu, “Miljakovački vinogradi”, “Nada” i “Holiday house lux” u Beogradu, “Radost” i “S.Nikola” u Negotinu, “Gardoš” u Zemunu.

U saopštenju se podseća da je Ministarstvo za rad donelo rešenje kojim je zabranjen rad domova “Doživeti stotu”, “Stara pruga” i “Radost”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar