Podeli:
Foto: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

U domovima za smeštaj odraslih i starih do danas je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19 kod 124 korisnika i 35 zaposlenih, navodi se danas u saopštenju Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima “Jelenac” u Aleksinacu, Knjaževću, Brogradu, Nišu, u domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, u Centrima za smeštaj i dnevni boravak deće i omladine ometene u razvoju u Beogradu, domovima za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga”,”Doživeti stotu”, “Maš Green House”, “Miljakovački vinogradi”,”Radost”, “Gardoš”,”Nada”, “Holiday house lux” i “S. Nikola”.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 518, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 192.

U Srbiji i Vojvodini ima ukupno 74 Ustanove socijalne zaštite, od toga 57 Ustanova za odrasle i starije, 9 domskih odeljenja, 23 Gerontološka centara, 8 Domova za smeštaj odraslih i starih, 3 Ustanove za smeštaj osoba sa invaliditetom i 14 Ustanova za smeštaj osoba sa mentalnim i intelektualnim teškoćama i 17 Domova za decu i mlade.

Domovi za smeštaj odraslih i starijih “Doživeti stotu”, “Stara pruga” i dom za smeštaj odraslih i starijih “Radost” prestali su da pružaju uslugu domskog smeštaja.

Komentari

Vaš komentar