Podeli:
Foto: N1

U Opštoj bolnici Čačak, smešteno je 175 ležećih pacijenata, u proteklom danu primljeno je njih 24, a u respiratornom centru smešteno je 16, od kojih je 13 priključeno na respiratore, saopšteno je danas iz Radnog tima za praćenje epidemije.

U bolnici je preminulo jedno lice, pedesetdevetogodišnji Ivanjičanin D.M. o čemu je portal Nova.rs sinoć izvestio.

“U ustanove tercijarne zdravstvene zaštite, transportovana su 2 pacijenta, a za poslednja 24 časa izvršena su 92 pregleda, a na kućno lečenje otpušteno je jedanaestoro”, navodi se u saopštenju.

Obzirom na veliki priliv pacijenata, sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, iz ove ustanove apeluju, da se hronični bolesnici javljaju u ambulante primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve.

“Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br.2. Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7 “, ističe se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar