Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da je povećanje plata zdravstvenim radnicima od 10 odsto, iz aprila - trajno, dodajući da veruje da će pre kraja godine biti i dodatnog povećanja zarada.

On je dodao da je svih 130.000 zaposlenih u sistemu zdravstva dobilo povehanje od 10 odsto, uz povećanje početkom godine od 15 odsto za medicinske sestre, odnosno 10 za lekare.

“Malo je zemalja koje su to mogle da priušte, posbeno zbog krize izazvane virusom korona. A gledaćemo da povećavamo i dalje, jer hoćemo da sačuvamo lekare i sestre”, rekao je Vučić.

Pročitajte još:

“To je trajno povećanje zarada, a zašto nisu mogli da se dogovore, kompletan zdravstveni sistem… to su naši višedecenijski problem. Ali, povećanje plata od 10 odsto je trajno”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u vezi nekih grešaka i nesporazuma u obračunu plata medicinskih radnika.

Po pitanju novog povećanja, predsednik je rekao da bi sa time trebalo sačekati, da se prvo zemlja izvuče iz krize.

“Plata na Infektivnoj klinici nekada je bila 64.000 dinara, bez smenskog rada i dežurstvara, a danas je 106.000. Ako neko misli da to nije značajno povećanje, s tim ne mogu da se složim. To je ogromno povećanje. I verujem da ćemo pre kraja godine ići na novo”, rekao je Vučić.

Rekao je i da bi sledeće godine trebalo da krene izgradnja dečje klinike Tiršova 2.

On je dodao i da je sve spremno za obnovu kliničkih centara u Novom Sadu i Kragujevcu.

“Potpisuju se ugovori i idemo odmah u radove u Novom Sadu i Kragujevcu”, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar