Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Radno vreme pijaca je promenjeno i one će raditi od 8 do 15 časova četvrtkom,  petkom i subotom, dok Paliluska pijaca i Stari Merkator neće raditi jer su to pijace zatvorenog tipa, izjavio je predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

On je za televiziju Pink rekao da je radno vreme izmenjeno  odlukom Gradskog štaba i da su u prethodna tri dana pijace dezinfikovane i da je napravljen novi raspored kako bi prodavci bili na bezbednoj udaljenosti, navodi se u saopštenju gradske uprave.

“Mi ćemo kontrolisati i broj građana koji ulaze u prostor pijaca, a stariji od 65 godina i dalje ne mogu da koriste pijace s obzirom da imaju zabranu kretanja. Postoji dovoljan broj volontera u opštinama koji mogu da opsluže sve građane kojima je neophodno da se nešto kupi na pijaci”, rekao je
Nikodijević.

Govoreći o koridorskim linijama gradskog prevoza, Nikodijević je istakao da je u prethodna tri dana popunjenost u autobusima bila niža od 20 odsto, što je prema njegovim rečima bio i cilj.

“Pojačali smo liniju koja ide iz Nove Pazove prema gradu gde gravitiraju pre svega zdravstveni radnici iz Nove i Stare Pazove i Inđije, kao i liniju iz Ripnja. Svi autobusi su dezinfikovani, gledamo da zaštitimo putnike te nema ulaska na prednja vrata, jer u svakom poslu koji radimo zdravlje
ljudi nam je na prvom mestu”, naglasio je Nikodijević.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter