Podeli:
Foto: Tanjug/ AP Photo/John Minchillo

Dvadeset radnika Vodovoda u Obrenovcu odlučilo se na samoizolaciju, ali ne u kući, već na radnim mestima u ovom preduzeću. Naime, zaposleni su se na ovaj korak opredelili u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u našoj zemlji.

Kako prenose mediji, radnici su se odazvali pozivu svoje opštine Obrenovac da pomognu narodu i budu sve vreme na poslu tokom vanrednog stanja, usled trenutne situacije sa širenjem virusa COVID-19.

Foto:Vesna Lalić

Zaposleni se od ponedeljka nalaze u karantinu u Vodovodu, a tu će biti do kraja krize.

“Tehnolozi, laboranti i električari koji vode fabrike vode na Zabrežju u Bariču su osobe nama od velikog značaja. Ne daj Bože da se neko zarazi u spoljnom svetu dok dolazi ili odlazi s posla, morali bismo da izolujemo sve koji vode fabriku, a znate da je voda osnovno sredstvo za borbu protiv virusa. Naš štab je doneo odluku, ponosan sam”, rekao je za medije predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

Čučković je dodao da je ova odluka doneta u petak i da radnici u karantinu imaju svoj krevete, posteljinu, hranu i tuš kabine.

“Radnici su shvatili ozbiljnost situacije, oni su heroji ovog grada. Prva grupa je tu 14 dana. Čujemo se s njima, naravno, ono što je najvažnije jeste da ćemo pratiti zajedno situaciju u skladu sa vanrednim stanjem u celoj zemlji”, rekao je prvi čovek Obrenovca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram