Podeli:
Foto:Nemanja Jovanović

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da ju je duboko potresla vest o porodičnoj tragediji koja se dogodila danas u Leskovcu.

“Zločin u kojem su život izgubile dve mlade žene, devojčica i muškarac ne može nikog od nas da ostavi ravnodušnim. Još jednom apelujem na sve građane i građanke da ne okreću glavu pred nasiljem – ono je tu oko nas i pogađa celo društvo”, navela je Mihajlović u saopštenju.

Mihajlović je istakla da veruje da će policija i nadležni organi rasvetliti ovaj slučaj, ali da su izgubljeni životi, među kojima i jedne trudnice, nenadoknadivi, te da je važno da svi pokažemo više brige i empatije jedni za druge.

“Institucije su tu da rade svoj posao, ali to nije dovoljno. Moramo svi biti senzibilniji na ljude oko nas. Nasilje nije privatna stvar, nasilnike moramo prijaviti, bilo da se radi o članovima naših porodica, komšijama ili rođacima”, rekla je ona.

Potpredsednica Vlade dodala je i da je prethodnih dana bilo nekoliko slučajeva partnerskog i porodičnog nasilja, što nažalost ne čudi, jer u kriznim situacijama, kakva je pandemija koronavirusa, sve države beleže porast nasilničkog ponašanja.

Komentari

Vaš komentar