Podeli:
Foto: Tanjug/AP Photo/Santi Palacios, File

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa kovid-19 kod 124 korisnika i 34 zaposlena.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 518, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 192.

Prisustvo korona virusa potvrđeno je u Gerontološkom centru ”Jelenac” u Aleksincu, Gerontološkom centru u Knjaževacu, Gerontološkom centru Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Stara pruga” na Umci.

Takođe, prisustvo virusa je potvrđeno i u Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Doživeti stotu” u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Mass Green House” u Petrovaradinu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Miljakovački vinogradi” u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Radost” u Negotinu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Gardoš” u Zemunu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Nada” u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih Alibunar u Alibunaru, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Holiday house lux” u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”S.Nikola” u Negotinu.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ””Doživeti stotu””, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ”Stara pruga”, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ”Radost” u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar